Nieuws Antwerpen Antwerp World Diamond Centre wint award in Londen

Antwerp World Diamond Centre wint award in Londen

Antwerp World Diamond Centre wint award in Londen

ANTWERPEN – Trisevgeni Stavropoulos en Iris Leerdam hebben in Londen een Women in compliance-award in de wacht gesleept. De twee vrouwelijke compliance verantwoordelijken van AWDC wonnen in de categorie In-house compliance team of the Year.

Een compliance verantwoordelijke ziet erop toe dat een bedrijf volledig aan de huidige wet- en regelgeving voldoet. En laat de diamantsector nu net één van de strengst gereguleerde sectoren in België zijn.

Zo voldoen diamantbedrijven aan de strengste anti-witwasregels en worden alle diamantzendingen onderworpen aan een waterdichte controle van beëdigde experts onder toeziend oog van de FOD Economie. Voor het Compliance team van AWDC betekent dit dat zij niet alleen AWDC, maar ook de 1.600 Antwerpse diamantbedrijven hierin ondersteunen en informatie en hulpmiddelen aanreiken.

Trisevgeni Stavropoulous, head of compliance AWDC: “Het is een hele eer dat ons harde werk internationaal erkend wordt. Dankzij deze erkenning kunnen we met recht en rede stellen dat in Antwerpen diamant niet gekenmerkt wordt door de 4 C’s van cut, color, clarity en carat, maar door 5 C’s: die van compliance.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.