dashdoc

Antwerpen eerste stap naar verovering Benelux voor Dashdoc: “600% groei tegen 2025”

ANTWERPEN - Dashdoc, een Frans bedrijf dat transportadministratie digitaliseert, opent een vestiging in Antwerpen. De transportsector wil tegen 2025 elektronische vrachtdocumenten als standaard hanteren, waardoor Dashdoc de ambitie koestert om tegen dan met 600% te groeien.

Dashdoc ontwikkelt slimme digitale tools voor transporteurs en vrachtwagenchauffeurs. Via het Dashdoc-platform kunnen zowel planners, chauffeurs en klanten het volledige transportproces opvolgen. Het premium platform dient als Transport Management System (TMS) dat het beheer van transportplanning tot facturatie mogelijk maakt. Daarnaast genereert Dashdoc digitale versies van vrachtdocumenten (e-CMR). Het is de enige softwareoplossing die deze twee elementen combineert in een gebruiksvriendelijk en transparant platform.

Ambitieuze groeiplannen

​Dashdoc werd in 2018 gelanceerd als eerste Franse e-CMR-oplossing. Het platform is toegankelijk via een jaarlijks abonnement dat ook updates en nieuwe toepassingen omvat. Via Antwerpen zet het bedrijf nu ook zijn eerste stappen in België, gevolgd door Nederland en Luxemburg.

Voor de verovering van de Benelux werd Sami Dandache aangesteld als General Manager van de regio. Hij heeft jarenlange ervaring in de transportsector bij onder meer DHL en leidt het team vanuit het recent in gebruik genomen kantoor in Antwerpen.

Sami Dandache wil Dashdoc met 600% laten groeien tegen 2025. “We zien een enorm potentieel omdat de nationale beroepsvereniging voor de transport- en logistieke sector UPTR tegen 2025 alle vrachtdocumenten wil digitaliseren. We hopen bovendien dat er snel een Europese uitrol komt voor het e-CMR, al is dat iets waar de Belgische overheid zich over moet buigen."

 

 

Transportadministratie digitaliseren

Via het platform kunnen planners transporten inplannen, de beschikbaarheid van chauffeurs raadplegen en vrachtdocumenten opstellen. Vervolgens wordt het hele transportproces continu geüpdatet, waarbij eindklanten foto’s, documenten en verzendstatus kunnen raadplegen via een weblink.

Na een succesvolle levering kan het e-CMR meteen gehandtekend worden in het platform en kan ook de betaling afgerond worden. Op die manier zorgt Dashdoc voor een volledige digitalisering van de transportadministratie.

Dashdoc biedt een veilige, en complete oplossing waarmee spelers in de wegvervoersector al hun vervoersactiviteiten kunnen beheren, van planning tot facturering, en tegelijkertijd hun klanten de beste service kunnen bieden. Dashdoc is momenteel aanwezig in Frankrijk en de Benelux en telt 60 medewerkers, verdeeld over Parijs, Nantes en Antwerpen.

Voor meer informatie over Dashdoc en het TMS-aanbod, bezoek www.dashdoc.eu