Nieuws Antwerpen Antwerpen Europese draaischijf voor JBS Toledo

Antwerpen Europese draaischijf voor JBS Toledo

Antwerpen Europese draaischijf voor JBS Toledo

toledoDe  Braziliaanse vleesexporteur JBS heeft zijn logistieke handelsstromen op Europa helemaal geconcentreerd op de haven van Antwerpen. Het gaat er JBS vooral om zijn supply chain naar zijn vele Europese vleesverwerkende bedrijven te optimaliseren.

JBS is internationaal de grootste proteïneproducent  van de wereld. Het concern verwerkt vers, gekoeld en diepgevroren runds-, kippen-, lams- en varkensvlees uit voornamelijk Brazilië en Argentinië. Het is daarmee met zijn pakweg 140 productie-eenheden en 125.000 personeelsleden een gerespecteerde multi die een sterke inbreng heeft in de Europese vleesconsumptie.

In 2009 nam JBS de  Gentse Toledo Group over en bouwde het bedrijf uit tot zijn Europese handelsvennootschap, JBS Toledo. In de loop van de afgelopen jaren werd de haven van Antwerpen systematisch mee opgenomen in het logistieke netwerk van de Braziliaanse groep. Het ging erom dat JBS zijn vleesaanvoer tot dan toe gespreid had over verscheidene Europese havens. Om meer structuur te brengen in de activiteiten werd evenwel gekozen voor Antwerpen als unieke logistieke hub.

Het voordeel van de concentratie op Antwerpen heeft de logistieke supply chain voor JBS aanzienlijk verbeterd. In de samenwerking met transporteur Norbert Dentressangle is oa. de customer clearance aanzienlijk vergemakkelijkt. Ook de inspecctieformaliteiten, de opslag en het transport naar de klanten verloopt heel wat efficiënter. Bram Blondé is als coördinator logistiek en verkoop bij Norbert Dentressangle het unieke aanspreekpunt voor de Brazilianen waardoor de service geoptimaliseerd is.

Celso Armando, het hoofd van de commerciële vestiging JBS Toledo in Gent onderkent de professionalisering van de logistieke activiteiten in en om Antwerpen. “Maar ook de inzet van het havenpersoneel, de uitstekende locatie en de opslagfaciliteiten in en om de Antwerpse haven zijn voor ons van doorslaggevende betekenis gebleken.”

Foto: Celso Armando van JBS Toledo

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.