Nieuws Antwerpen Antwerpen gaststad van Flanders Food Festival en World’s 50 Best Restaurant Awards

Antwerpen gaststad van Flanders Food Festival en World’s 50 Best Restaurant Awards

© patrick de roo.

Antwerpen gaststad van Flanders Food Festival en World’s 50 Best Restaurant Awards

In Antwerpen vinden vanaf oktober het Flanders Food Festival en The World’s 50 Best Restaurants Awards plaats. “De evenementen moeten de horecasector een boost geven na de zware coronaperiode”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

Het Flanders Food Festival vindt plaats van 1 oktober tot en met 14 november. In deze periode gaan in heel Vlaanderen horeca-initiatieven en evenementen door. In Antwerpen werden het programma en bijhorende campagne ‘De gezelligste tafel’ voorgesteld. Daarbij worden mensen aangespoord om hun horeca-ervaring
te delen op sociale media.

“Honger doet eten en de goesting is er meer dan ooit om terug te genieten van alles wat onze Vlaamse gastronomie te bieden heeft” zegt minister Demir. “De sector heeft zwaar geleden. Het kan dan ook symbolisch niet mooier dan dat we vanaf 1 oktober, wanneer nagenoeg alle maatregelen wegvallen, samen met z’n allen de Vlaamse gastronomie in de kijker zetten en iedereen uitnodigen om zich massaal onder te dompelen in Flanders Food Festival.”

De start van het Vlaamse festival valt samen met de prestigieuze ‘World’s 50 Best Restaurants Awards’, van 1 tot en met 5 oktober. De uitreiking van die rankinglijst van beste restaurants gaat dit jaar door in Antwerpen. Zowel voor het Flanders Food Festival als voor de Open Producenten Dag, die op 23 en 24 oktober plaatsvindt, kunnen nog tot 1 oktober initiatieven ingeschreven worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.