Nieuws Antwerpen Antwerpen heeft voortaan Club Afric

Antwerpen heeft voortaan Club Afric

Antwerpen heeft voortaan Club Afric

afrikaDe haven van Antwerpen heeft voortaan  een eigen ‘Club Afric’. ‘Club Afric’ is een nieuw initiatief waarmee de haven de banden tussen de Antwerpse havengemeenschap en de Afrikaanse businessgemeenschap wil versterken. Afrika speelt hoe langer hoe meer een prominente rol in de wereldeconomie. Het is het continent van de toekomst dat nog heel wat potentieel te bieden heeft.

Afrika is een belangrijke businesspartner voor de Antwerpse haven. Het afgelopen jaar werd er 21,5 miljoen ton verhandeld tussen Afrika en de scheldestad. Zuid-Afrika, Algerije en Togo zijn de nummers 1, 2 en 3 van Afrikaanse landen waarmee het meest intens handel wordt gedreven. Ook Port of Antwerp International, de investeringsdochter van het Antwerpse Havenbedrijf, richt zijn pijlen al enige tijd op Afrika. In 2011 werd bijvoorbeeld een samenwerkingsovereenkomst opgesteld met de haven van San Pedro (Ivoorkust), de belangrijkste cacaohaven van de wereld, en al sinds 2003 stelt het Havenbedrijf zijn kennis en expertise ter beschikking voor de uitbouw van de Congolese havens.

De Afrikaanse markt is zonder twijfel een zeer belangrijke markt met nog een aanzienlijk potentieel. Daarom organiseert het Havenbedrijf op regelmatige basis beurzen ter plaatse of neemt het deel aan missies. Onlangs nog namen havenvoorzitter Marc Van Peel en commercieel directeur Luc Arnouts deel aan een missie van Flanders Investment and Trade in Nigeria.
.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.