Nieuws Antwerpen Antwerpen hele week hoofdstad van de creativiteit

Antwerpen hele week hoofdstad van de creativiteit

Antwerpen hele week hoofdstad van de creativiteit

dateAntwerpen barst van creativiteit. Verspreid over de hele stad zijn zowat 18.000 creatievelingen aan het werk in pakweg 800 projecten, organisaties en bedrijven. Met Discover Antwerp Through Experience (D.A.T.E.) wil This is Antwerp dat beeld internationaal uitdragen. Verscheidene toonaangevende entrepreneurs gaan vanaf morgen de hele week de confrontatie aan met lokale creatieve geesten.

D.A.T.E. is in dit opzicht een heel uniek project. Het is zoveel als een echt bootcamp waarin naar de wortels van het inventieve entrepreneurship gezocht wordt. In ateliers, workshops en studies gaan ondernemers, ontwikkelaars, designers en anderen met elkaar lijnen uittekenen die het kader vormen voor beloftevolle ondernemingen. Het gaat dan niet enkel om wereldbekende namen als Rubens, de Antwerpse Zes, Jan Fabre of Tomorrowland. Er zal nog meer in de diepte gegraven worden om de vruchtbaarheid van de Antwerpse bodem te analyseren.

De deelnemers aan het event krijgen daarbij het gezelschap van 13 bekende internationale creatieve geesten. Onder hen bv. de Israëlische light artist en industrial designer Hagar Elazari, de Deense fotograaf Nana Hagel, de Duitse communicatiemanager Anna Küfner, de Spaanse freelance lifestyle writer Alicja McCarthy enz.

Veel wordt ook verwacht van het D.A.T.E.Lab, het closing event waarop de inbreng van de Antwerpse deelnemers naast die van de buitenlanders zal geplaatst worden. Enkele bekende namen hebben daaraan hun medewerking toegezegd zoals Rizon Parein (3D design), Ellen Kegels (LNKnits), Kim Soeffers (design), Thomas Van 0rshaegen (BeatSwitch) en Dries Bols (LifePower). Het D.A.T.E.Lab gaat door in Cinema Zuid op de Waalsekaai 47.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.