Nieuws Antwerpen Antwerpen mag MSC Maya dopen

Antwerpen mag MSC Maya dopen

Antwerpen mag MSC Maya dopen

mayaWeer feest in de haven van Antwerpen. Op 24 september e.k. doet het nieuwe reuzencontainerschip van MSC, de MSC Maya op zijn maidentrip de haven aan. Het schip zal er zelfs gedoopt worden. Na de MSC Zoë is dit het tweede reuzenschip in enkele weken dat Antwerpen binnenvaart.

Burgemeester Bart De Wever mag zich dus opmaken voor een nieuwe feestelijke receptie. De Wever was eerder al persoonlijk aanwezig bij het binnenvaren van de MSC Zoë en was biezonder enthousiast over die unieke prestatie die de Antwerpse havenwereld toen neerzette.

De Zwitserse scheepvaartmaatschappij MSC stuurt zijn nieuwste aanwinst, de MSC Maya nu opnieuw resoluut richting Antwerpen. Daarmee bevestigt de maatschappij de vlotte toegankelijkheid van Antwerpen voor reuzencontainerschepen. De MSC Zoë meerde enkele dagen geleden technisch perfect in Antwerpen aan en bood in het Deurganckdok voor alle nieuwsgierige bezoekers een indrukwekkend zicht. De Wever sprak zich bij de aankomst van de MSC Zoë dan ook resoluut uit voor de bouw van het Saeftinghedok. In aanwezigheid van alle grote bonzen uit de havenwereld onderkende de burgemeester daarmee de grote commerciële mogelijkheden die Antwerpen heeft in de verdere uitbouw van zijn containeractiviteiten.

De MSC Maya is van dezelfde klasse als de MSC Zoë. Het schip heeft een capaciteit van 19.224 TEU en is daarmee met een lengte van 395 meter de facto het vierde grootste containerschip ter wereld. Het wordt daarbij voorafgegaan door zijn zusterschepen de MSC Oscar, de MSC Oliver en de MSC Zoë. De MSC Maya is gebouwd op de Zuid-Koreaanse werf DSME.

(Sommige scheepvaartanalisten houden het erbij dat de Barzan van de Koeweitse groep UASC in feite het grootste containerschip ter wereld is omdat het met zijn 400 meter lengte en zijn 18.800 TEU bovendeks toch nog een paar honderd containers extra kan meenemen.)

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.