Nieuws Antwerpen Antwerpen opent diamantlabo in Mumbai

Antwerpen opent diamantlabo in Mumbai

Antwerpen opent diamantlabo in Mumbai

diamantHet Antwerp World Diamond Center (AWDC) heeft een diamant- en juwelenlabo geopend in Mumbai. Een en ander gebeurde in het kader van de Belgische economische missie in India.

Antwerpen heeft heel intensieve bindingen met India en omgekeerd. De Indiase diamantairs beheersen zelfs voor een groot stuk de handel en de nijverheid in en om de Hovenierstraat. Mumbai is de echte thuisbasis van de Indiase diamantairs. Zo’n 300.000 Indiërs werken er in tientallen ateliers waar vooral relatief kleine steentjes bewerkt worden.

In het nieuw opgerichte labo in Mumbai worden de diamanten gecontroleerd op zuiverheid en waarde. Er wordt ook nagegaan op welke manier een steentje bewerkt is. In functie daarvan wordt bepaald of een diamant een certificaat krijgt en zo ja, welk. “Dit is belangrijk want steeds meer klanten vragen een certificaat omdat dat een garantie biedt op de echtheid en de waarde van de steen”, zegt de voorzitter van het AWDC, Ari Epstein.

Volgens Serge Couvreur van het AWDC komt er in de toekomst allicht nog een tweede vestiging van het centrum in de stad Surat. Daar zou vooral materiaal om diamant te bewerken tentoongesteld worden. De toestellen zouden ook te koop aangeboden worden.

“De Indiase diamantmarkt is nog altijd aan het groeien”, stelt Ari Epstein vast. “De vraag naar diamant blijft er stijgen. Veel van de stenen die in het nieuwe labo van Mumbai gecontroleerd zullen worden zijn overigens afkomstig uit of bewerkt in Antwepse ateliers.”

Het AWDC heeft ook kantoren in Shanghai, Hongkong en Istanboel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.