Nieuws Antwerpen Antwerpen roept 19 april uit tot Broekloze Zondag

Antwerpen roept 19 april uit tot Broekloze Zondag

Antwerpen roept 19 april uit tot Broekloze Zondag

ANTWERPEN – Om de website www.ikkoopantwerps.be extra te promoten, roept de stad Antwerpen zondag 19 april uit tot Broekloze Zondag. Daarbij nodigt de stad iedereen uit om dit weekend van thuis uit online bij Antwerpse handelaars en horeca te kopen. Vandaag start de mediacampagne om het ludieke initiatief in de kijker te zetten en de website IkKoopAntwerps.be extra te promoten, met tv-persoonlijkheid en actrice Tine Embrechts als ambassadeur.

Via www.ikkoopantwerps.be kan iedereen sinds vorige week online kopen bij intussen al meer dan 500 Antwerpse handelaars en horecaondernemers. Bewoners en shoppers doen op het online portaal van thuis uit aankopen, bestellen meeneemgerechten of schaffen cadeaubons aan. Door de coronamaatregelen moet iedereen verplicht zoveel mogelijk thuis blijven. Of je daarbij deftig aangekleed bent tijdens het kopen via de computer of smartphone, is bijzaak. Vandaar kreeg deze ludieke campagne de naam Broekloze Zondag.

Ludiek, maar broodnodig initiatief

Net als andere influencers zal tv-persoonlijkheid en actrice Tine Embrechts als ambassadeur Broekloze Zondag via haar eigen sociale media onder de aandacht brengen. “Of Antwerpenaars nu massaal hun broek moeten laten zakken zondag aanstaande? Je zal er op straat niets van merken, maar iedereen doet thuis wat hij of zij wil natuurlijk!”, lacht Embrechts. “Los van de ludieke insteek is dit een belangrijk en broodnodig initiatief. Zondag gaat ook bij ons thuis de broek uit om online in Antwerpen te kopen!”

Schepen voor Middenstand Koen Kennis: “Op IkKoopAntwerps.be brengen we klanten en winkels samen op wat op dit moment het drukste marktplein van ’t stad is. Met Broekloze Zondag hebben we alvast een leuk alternatief voor de winkelzondagen, in afwachting van een terugkeer naar de normaliteit.”

Op Broekloze Zondag lanceren de op IkKoopAntwerps.be vermelde platformen EshopAntwerpen, DinnerGift en Cadeaubon Antwerpen ook een wedstrijd. In samenwerking met de stad en Antwerp Hotel Association valt op elk van deze drie platformen een hotelovernachting in de Scheldestad te winnen.

IkKoopAntwerps.be is een initiatief van de stad Antwerpen in samenwerking met NSZ – Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, Comeos, Unizo provincie Antwerpen en Horeca Antwerpen.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.