Nieuws Antwerpen Antwerpen schort openbare onderzoeken voor omgevingsvergunningen op

Antwerpen schort openbare onderzoeken voor omgevingsvergunningen op

Antwerpen schort openbare onderzoeken voor omgevingsvergunningen op

ANTWERPEN – De stad Antwerpen verlengt de termijnen voor de behandeling van aanvragen en beroepen voor omgevingsvergunningen. De openbare onderzoeken voor omgevingsvergunningen worden opgeschort en verdergezet na 24 april. 

In het besluit van de Vlaamse regering werd opgenomen dat er sinds 24 maart geen nieuwe openbare onderzoeken meer mogen opstarten en dat de lopende na 24 april moeten worden verdergezet. Ook in Antwerpen zullen dus al deze openbare onderzoeken pas worden opgestart of verdergezet na 24 april 2020. Op de website van de stad Antwerpen, kanaal vergunningen, staat een lijst met 70 opgeschorte openbare onderzoeken.

Dankzij de opschorting blijft de mogelijkheid gegarandeerd om voor een periode van minstens 30 dagen te kunnen reageren op een vergunningsaanvraag.

“Bepaalde procedurestappen leiden tot bijeenkomsten van burgers, zoals infovergaderingen en hoorzittingen. Omdat het nu belangrijk is menselijk contact zoveel mogelijk te vermijden om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, is de stad Antwerpen genoodzaakt om de procedure aan te passen. Dankzij de snelle en adequate reactie van Vlaanderen met het nooddecreet, hebben we hier ook de juridische mogelijkheid toe gekregen. Op deze manier kunnen alle vergunningsaanvragen en openbare onderzoeken rechtsgeldig en veilig verlopen”, aldus schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening Annick De Ridder.

Verlenging termijnen aanvragen en beroepen

De normale termijnen voor de verwerking van omgevingsvergunningsaanvragen zijn 60 dagen voor de vereenvoudigde procedure en 105 dagen voor de gewone procedure. Deze worden nu verlengd. De verwerking van een vereenvoudigde procedure kan 30 dagen langer duren. De verwerking van de gewone procedure kan tot 60 dagen langer duren.

Ook de administratieve beroepen die burgers kunnen indienen tegen een beslissing over een omgevingsvergunning kunnen nu later ingediend worden. De termijn om een administratief beroep in te dienen wordt met 30 dagen verlengd. De termijn voor de beroepsinstantie om te beslissen over een administratief beroep wordt met 60 dagen verlengd.

Deze maatregelen gelden voor alle aanvragen en beroepen die worden ingediend na 24 maart, maar ook voor alle aanvragen en beroepen die werden ingediend voor 24 maart en waarvan de procedure nog loopt.

Deze maatregelen lopen tot en met 24 april 2020 en kunnen nog worden verlengd.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.