Nieuws Antwerpen Antwerpen telt het meeste startups

Antwerpen telt het meeste startups

Antwerpen telt het meeste startups

starterMet 13.840 startups vertoont de provincie Antwerpen de sterkste economische dynamiek van het land. 17% van alle nieuwe bedrijven wordt volgens een studie van het handelsinformatiekantoor Graydon en de werkgeversorganisatie Unizo opgezet in en om Antwerpen.

De oprichting van nieuwe bedrijven is een goede barometer voor de economische dynamiek van een regio. In Belgiƫ werden verleden jaar 82.571 nieuwe bedrijven gelanceerd. Dat zijn er 1,81% meer dan in 2014. Antwerpen steekt daarbij met kop en schouder uit boven de andere provincies van het land. Verleden jaar werden liefst 13.840 nieuwe ondernemingen gecreƫerd. Dat zijn er 6,8% meer dan in 2014. Die 13.840 startups tekenen ook voor 17% van het hele land. Vlaanderen telt globaal 46.065 nieuwe bedrijven of 4,05% meer dan het jaar ervoor.

Liefst 1 op de 130 inwoners van Antwerpen heeft de hand aan de ploeg geslagen en een eigen bedrijf opgericht. Dat is in vergelijking met de andere provincies onmiskenbaar veel.

Toch zit er ook een schaduwzijde op de statistieken van Graydon en Unizo. Blijkt immers dat de overlevingskansen van de startups in Antwerpen ook het laagst zijn. Wie de cijfers van 2011 terug neemt zal moeten constateren dat in Antwerpen slechts 68% van de nieuwe bedrijven de kaap van de vijf jaar overleefd heeft. Dat is in vergelijking met wat de andere provincies presteren niet erg indrukwekkend.

En nog iets: 38% van de startups zijn dienstenbedrijven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.