Nieuws Antwerpen Antwerpen telt meeste starters

Antwerpen telt meeste starters

Antwerpen telt meeste starters

startendanmaarHet handelsinformatiekantoor Graydon telde in de periode van januari tot maart jl. liefst 3.438 starters in de provincie Antwerpen. Dat zijn er het meest van alle Belgische provincies. Alleen in diezelfde periode van 2012 deden we nog iets beter. Toen werden 3.603 starters geteld.

Dit betekent dus ook dat we na de terugval sinds 2012 aan een steile klim bezig zijn.

Ook de zelfstandigenorganisatie Unizo volgt de ontwikkelingen op de voet. De organisatie hecht er veel belang aan dat zoveel mogelijk Antwerpenaren het initiatief in eigen handen nemen en ook een onderneming opzetten. De uitbouw van Antwerpen als startersplaats kan de algemene economische heropleving in het land mee onderbouwen.

De organisatie wil in dit opzicht ook een “starter van het jaar” in de bloemetjes zetten. Tot 15 oktober kunnen starters in gans Vlaanderen zich kandidaat stellen voor de titel van “Starter van het Jaar”. Op dinsdag 24 november 2015 wordt de winnaar bekendgemaakt te Antwerpen tijden de roadshow “Ik word mijn eigen baas”.

Unizo-verantwoordelijke Provinciale Starterswerking Antwerpen Veerle Boon: 03/213.92.69

De organisatie van Unizo loopt dan wél parallel met die van Voka Kamer van Koophandel Antwerpen – Waasland dat eerder al negen Antwerpse starters nomineerde voor de award starter van het jaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.