Nieuws Antwerpen Antwerpen trefpunt voor transport en logistieke sector

Antwerpen trefpunt voor transport en logistieke sector

Antwerpen trefpunt voor transport en logistieke sector

actrosVolgende week dinsdag begint in Antwerpen de beurs Transport & Logistics, ongetwijfeld dé place to be voor iedereen die actief is in de wereld van vervoer en logistiek. Transport & Logistics wordt opgezet door easyFairs in het Antwerpse Bouwcentrum, nu Antwerp Expo.

John Barbier, de marketing project manager van easyFairs verwacht meer dan 10.000 bezoekers. Die zullen op de beurs geconfronteerd worden met een ruim aanbod aan stands. Zowat de helft van de standhouders is actief op het vlak van transport en distributie. 30% komt uit de sector warehouse en handling, 20% uit de datacommunicatie, ICT en hardware. Volgens Barbier “een mooi representatief aanbod waarmee de volledige logistieke sector in de meest brede zin van het woord vertegenwoordigd is. De beurs wordt overigens ondersteund door kennis-, branche- en mediapartners waaronder VIL, VIB, UPTR, Pics, de haven van Antwerpen, OTM enz.

In een gesprek met KMO-insider/Digiforum geeft Barbier nog aan dat de beurs versterkt werd met een aantal events, symposia, manifestaties en debatten die allemaal afgesteld zijn op de brede logistieke thematiek. Ook de opbouw van de beurs zelf is dusdanig geconcipieerd dat er voor verfrissende invalshoeken is gezorgd.

De meeste stands zijn terug te vinden in de hallen 1,2 en 4. In hall 3 is een interactieve route uitgebouwd met gespecialiseerde zones zoals The Highway, Technology Valley en The Chain.

In de Highway staan de koerierdiensten en de producenten/concessiehouders van trucks. Die zone loopt over in de Technology Valley waar innovaties rond logistiek aan bod komen met datacommunicatie en warehousing. Er is een demosysteem ontworpen met een automatisch pick-, pack- en strippingsysteem. Met The Chain worden specifieke logistieke processen bijeengebracht zoals koellogistiek, ADR en een aantal niet conventionele transporten. Bij de laatste etappe in hall 3 vindt de bezoeker het business paviljoen van KMO-insider waar een gevarieerd aanbod aan business services beschikbaar is.
In hall 3 zullen ook geregeld workshops georganiseerd worden. Experten van VIL, PxL en PICS zullen er interessante topics aansnijden. De beursvloer wordt vervolledigd met Logistics in Wallonië waar een tiental bedrijven uit het zuiden van het land een inbreng zullen hebben.

In de rand van het hele gebeuren zijn verscheidene netwerkactiviteiten gepland:

* dinsdag 15 oktober:
– ontbijt met debat over retentiemanagement, een organisatie van easyFairs en KMO-insider. Freddy Michiels van KMO-insider zal een aantal specialisten met elkaar confronteren. Onder hen Eric Everard, Walter Van Mechelen en Jos Marinus.
– uitreiking van de Gazellen Transport & Logistics Awards, bekroningen voor de snelst groeiende transportbedrijven.

* woensdag 16 oktober
– symposium georganiseerd door de verhuurder van logistiek en semi-industrieel vastgoed, WDP. Het debat wordt ingeleid door trendwatcher Nik Baerten van Pantopicon. Joost Uwents (WDP), professor Alex Van Breedam en Andries Van Daelen (Wehkamp) hebben reeds toegezegd.
– havendebat Antwerpen waaraan oa. Eddy Bruyninckx (havendirecteur) en professor Theo Notteboom zullen deelnemen.

* donderdag 17 otkober
– VIB-conferentie rond het aankopen en outsourcen van multimodaal transport. Het debat wordt geleid door VIB-voorzitter Jos Marinus. Deelnemers zijn oa. Ronny Neven (ALC Groep), Sven Verstrepen (Sustainable Logistics and Horizontal Collaboration), Isabel Roelens (ArcelorMittal) en advocaat Jürgen Van Grashoff.

Inlichtingen: www.transport-logistics.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.