Nieuws Antwerpen Antwerpen trekt groei Vlaamse havens

Antwerpen trekt groei Vlaamse havens

Antwerpen trekt groei Vlaamse havens

antwerpenDe Vlaamse havens hebben in de eerste negen maanden van dit jaar 194,6 miljoen ton goederen overgeslagen of 0,65% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral Antwerpen, goed voor drie kwart van de Vlaamse overslag, trok de groei.

Een en ander blijkt uit de kwartaalcijfers van de Vlaamse Havencommissie en bevestigt de resultaten die Antwerpen, Zeebrugge, Gent en Oostende eerder apart bekend maakten.

Antwerpen zag zijn overslag in de zomerperiode, het derde kwartaal, met liefst 5 procent stijgen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Met 47,4 miljoen ton zette Antwerpen zijn tweede beste ‘derde kwartaal’ ooit neer, na de 48,2 miljoen van het derde kwartaal van 2008, net voor de crisis.

Tegenover het tweede kwartaal van dit jaar is er daarentegen een seizoenterugval van 2,67 procent (-1,3 miljoen ton). De groei van Antwerpen kwam volledig op rekening van de behandeling van vloeibaar massagoed. Door de zware investeringen in die sector lag de overslag daar… 28,1 procent hoger dan in de zomer van 2012.

Ook Zeebrugge kon met een kwartaalgroei van 2,5 procent (of 268.540 ton meer) winst optekenen. Gent en Oostende kregen daarentegen klappen.
PVb

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.