Nieuws Antwerpen Antwerpen verwerkt elk jaar heel containerschip vol bier

Antwerpen verwerkt elk jaar heel containerschip vol bier

Antwerpen verwerkt elk jaar heel containerschip vol bier

stellaAB InBev vult ieder jaar makkelijk een heel containerschip met bier voor export naar vooral de Verenigde Staten en Canada. “Het gaat ongetwijfeld om zeker 15.000 TEU aan bier”, zegt Arthur van Och, logistiek manager bij de grootste brouwer ter wereld.

AN Inbev
is al lang België en Frankrijk niet meer. De brouwer uit Leuven is vandaag actief in meer dan 100 landen in de wereld. De export van bier vult in dit opzicht ook de activiteiten aan van de plaatselijke brouwerijen in 25 landen.

AB InBev doet daartoe een beroep op de haven van Antwerpen. Via Antwerpen vertrekken geregeld containers volgeladen met Stella Artois, Jupiler of Hoegaarden.

Uiteraard hebben we verleden jaar extra hoeveelheden Belgisch bier verscheept naar Brazilië, zegt Arthur van Och in een gesprek met de redactie van de website Portofantwerp. “Wij hebben extra ladingen bier geladen voor the village, het basiskamp van de fans van de Rode Duivels in Brazilië. Als sponsor van de Rode Duivels konden wij vanzelfsprekend niet ontbreken in Brazilië.”

AB InBev verscheepte in dit opzicht grote vrachten aan vaten Jupiler, tapinstallaties, party tenten, parasols, strandvlaggen en ander promotiemateriaal via Antwerpen naar de andere kant van de wereld.

Opmerkelijk: via Antwerpen komen bijna alle 50 liter vaten ook terug naar België waar ze gerecycleerd worden. De brouwer zoekt overigens naar mogelijkheden om zijn CO2-emissies met 15% te verminderen. Het bedrijf volgt daarmee de objectieven op die ook de haven zich zelf stelt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.