Nieuws Antwerpen Antwerpenaar Bart Steukers wordt ceo van Agoria

Antwerpenaar Bart Steukers wordt ceo van Agoria

Antwerpenaar Bart Steukers wordt ceo van Agoria

ANTWERPEN – De 58-jarige Bart Steukers wordt op 1 april 2021 de nieuwe ceo van technologiefederatie Agoria. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd bij Agoria met pensioen zal gaan. “De raad van bestuur maakte deze beslissing nu al voor een vlotte transitie in moeilijke coronatijden”, zegt Lambotte.

Bart Steukers kent Agoria en de technologiesector van binnenuit. Hij werkt sinds 2016 als directeur Context van Agoria. Zo zette hij de koers uit voor de activiteiten van Agoria in de digitale en maakindustrie, gaf mee vorm aan het studiecentrum en coördineerde de belangenbehartiging. Daarvoor werkte hij 11 jaar bij Unisys, waar hij opklom tot General Manager Continental Europe, en 18 jaar bij IBM als Public Sector Executive voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

“Die grote affiniteit met de technologiesector en zijn betrokkenheid bij Agoria en onze leden vormden belangrijke elementen voor de raad van bestuur om Bart Steukers te benoemen”, zegt Marc Lambotte. “Dat, in combinatie met de succesvolle manier waarop hij ‘Be The Change’, ons project rond de toekomst van de arbeidsmarkt, heeft geleid en verder uitgebouwd.”

“Geen enkele sector van de Belgische economie ontsnapt aan de gevolgen van de digitalisering, maar de impact is voor elke sector anders. Niet de technologie, maar de mindset is de grootste uitdaging bij digitale transformatie. Een bedrijf dat wil digitaliseren moet tijd en middelen hebben, maar eerst en vooral de mensen meekrijgen. Die handschoen neem ik op”, aldus Bart Steukers.

Agoria telt bijna 2000 lidbedrijven. Meer dan 310.000 mensen werken in de technologiesector. In 2019 bedroeg de omzet van de sector 129 miljard euro en de investeringen meer dan 4 miljard euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.