Nieuws Antwerpen Antwerpenaar Guy Van Neck wint prijs in Limburg

Antwerpenaar Guy Van Neck wint prijs in Limburg

Antwerpenaar Guy Van Neck wint prijs in Limburg

ANTWERPEN – MobieTrain, gevestigd in Genk, is uitgeroepen tot Limburgse start-up van het jaar 2019. Dat is ook een bekroning voor ceo Guy Van Neck. De Antwerpenaar richtte het bedrijf in 2015 op in Antwerpen samen met Mireille van Hemert-Schelling en Willi Van Boven. En een Antwerpenaar die in Limburg met de hoofdprijs naar huis gaat, dat gebeurt niet zo vaak.

MobieTrain commercialiseert een microlearning app waarmee medewerkers van klanten op elk moment en op elke plek stapsgewijs hun kennis kunnen bijschaven. Guy Van Neck vond de inspiratie enkele jaren geleden eerder toevallig. “Ik heb een achtergrond in mystery shopping”, legt hij uit. “Bij mijn bezoeken aan onder meer supermarkten en bankkantoren bleek dat het bij werknemers vaak ontbrak aan essentiële kennis over producten en diensten. Met andere woorden, zij werden nauwelijks opgeleid.”

Mobietrain legde het voorbije jaar een opmerkelijk groeitraject af. Het aantal werknemers groeide inmiddels tot een vijftiental en in de C-Mine Crib in Genk werd een nieuw plek gevonden. Daardoor ontdekten ook de investeerders het jonge bedrijf. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM, de bank ING en enkele private investeerders legden eerder dit jaar een miljoen euro op tafel. Hiermee wil Mobietrain werk maken van internationale expansie. Guy Van Neck: “Momenteel zijn we al sterk aanwezig in de retail, maar ons platform is ook in andere sectoren toepasbaar, zoals automobiel en de banken. Daar ligt dus nog een enorm groeipotentieel en niet alleen in België.”

“Deze prijs is voor het team van MobieTrain opnieuw een mooie bekroning voor het harde werk van onze eerste jaren”, reageert Guy Van Neck zeer tevreden op de verkiezing tot Limburgse start-up van het jaar.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.