Nieuws Antwerpen Antwerpenaar John Stoop wordt gehuldigd

Antwerpenaar John Stoop wordt gehuldigd

Antwerpenaar John Stoop wordt gehuldigd

John Stoop

John Stoop

Tien jaar lang was Antwerpenaar John Stoop voorzitter van de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel in Brussel. Eind september wordt hij in de bloemetjes gezet wanneer de nieuwe kantoren van de Federatie in de Belliardstraat worden ingehuldigd.

De Federatie overkoepelt de veertien kamers van koophandel in België, waaronder de zeven Voka-kamers in Vlaanderen, Beci in Brussel, vijf Kamers in Wallonië en de Kamer van Eupen, evenals 33 Belgische kamers van koophandel in het buitenland. De eerste opdracht van de federatie is om alle kamers te laten samenwerken, in het belang van de leden-bedrijven, 27 000 in totaal. Ook het organiseren van opleidingen voor de kamers, het behartigen van hun belangen en coördineren van de afgifte van exportdocumenten behoren tot de verantwoordelijkheden.

In juni gaf John Stoop reeds de fakkel door aan René Branders, voorzitter van de Kamer van Koophandel Waals-Brabant. René Branders is CEO van FIB Belgium, een familiale onderneming uit het Waals-Brabantse Tubize. FIB Belgium is wereldleider in de productie van industriële uitrusting voor de verwerking van staaldraad.

Onder het voorzitterschap van John Stoop trok de Federatie heel sterk de internationale kaart.
“John is Antwerpenaar, Vlaming, Belg, wereldburger en daarmee de perfecte belichaming van waar we als kamers van koophandel voor staan: lokaal, regionaal, nationaal en internationaal”, stelt algemeen directeur Wouter Van Gulck.
“Op het moment dat ik voorzitter ben geworden was de Federatie een beetje aan het wegdeemsteren. Het ontbrak ons aan samenhang en dynamiek. De band met de leden was verzwakt en in het Belgische economische landschap waren we op de achtergrond geraakt. Samen met Wouter Van Gulck, zijn we erin geslaagd om de directeurs van de kamers, allen zonder uitzondering voortreffelijke mannen en vrouwen, terug samen te brengen en een dosis enthousiasme te creëren voor de gemeenschappelijke Belgische aanpak waar wij voor staan”, zegt John Stoop.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.