Nieuws Antwerpen Antwerpenaar Koen Boon wint de ambachtsprijs 2016

Antwerpenaar Koen Boon wint de ambachtsprijs 2016

Antwerpenaar Koen Boon wint de ambachtsprijs 2016

houten kadersKoen Boon, een 47-jarige houtbewerker en schrijnwerker uit Antwerpen, is dinsdag uitgeroepen tot winnaar van de Ambachtsprijs 2016. Dat is de hoofdprijs van Ambacht in de Kijker, een wedstrijd die de Belgische ambachtssector wil promoten, zowel bij het grote publiek als bij jongeren die zelf aan de slag willen. De publieksprijs ging naar de zussen Yanne, Mira en Lize Feryn uit Deerlijk  met hun handtassenatelier. Brillenmaker Ludovic Elens uit Brussel kreeg de jongerenprijs ‘Parel van de Jury’ en de nieuwe Leerschoolprijs voor jonge niet-zelfstandigen ging naar vioolbouwer Loula Mary uit Marche-en-Famenne.

Ambacht in de Kijker is al aan zijn elfde editie toe en levert jaarlijks tien laureaten op die de diversiteit en originaliteit van de ambachtelijke sector weerspiegelen. Dit jaar selecteerde een jury vijf Vlaamse, drie Waalse en twee Brusselse laureaten uit 179 kandidaturen.  De prijs ter waarde van 3000 € werd uitgereikt in het Antwerpse stadhuis. Koen Boon nam enkele jaren geleden – na vijftien jaar les geven in houttechniek – het atelier ALinHOUT in Antwerpen-Noord over en maakt daar met traditionele technieken kaders en lijsten op maat. Ambacht in de Kijker heeft de steun van heel wat zelfstandigenorganisaties. De organisatie wordt ook gesteund door de minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s Willy Borsus (MR), die zelf bij de prijsuitreiking aanwezig was.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.