Nieuws Antwerpen Antwerpenaar Marc Lauwers gaat Argenta leiden

Antwerpenaar Marc Lauwers gaat Argenta leiden

Antwerpenaar Marc Lauwers gaat Argenta leiden

marcArgenta heeft de Antwerpenaar Marc Lauwers (57) aangezocht als nieuwe ceo. De bank met het groene appeltje raakte even in de knel toen zijn topman John Heller enkele tijd geleden onverwacht zijn ontslag aankondigde. Marc Lauwers werd weggehaald bij de privatebankinggroep KBL in Luxemburg. Hij treedt officieel aan op 1 september e.k.  Voorzitter Jan Cerfontaine blijft in afwachting het bedrijf aansturen.

Argenta maakt vandaag de trots uit van het Antwerpse financiële landschap. De relatief kleine bank houdt perfect stand op een toch wel vrij woelige markt en is er zelfs in geslaagd om zich op te werken tot de vijfde grootste bankonderneming van het land.

Met Marc Lauwers wordt de regionale verankering van de bank nog versterkt. Marc Lauwers werd geboren in Wilrijk, woont de facto in Aartselaar en werkte de eerste tien jaren van zijn carrière in Antwerpen. Hij kent de brede markt als geen ander. Hij maakte overigens de hele ommekeer meer bij Belfius en de vervlechting tussen Bacob, Artesia en Dexia. Hij werkte er zich op tot vice-ceo. In Luxemburg was hij actief in private banking.

Argenta heeft Marc Lauwers gecontacteerd omdat de bank in hem de man ziet die het retailbankieren verder kan uitbouwen. Zélf zegt hij zich aangesproken te voelen door de “no-nonsesecultuur van de bank. Met zijn distributienet van zelfstandige kantoorhouders heeft Argenta vandaag het sterkste retailbankmerk van het land. Bovendien heeft het ook een ijzersterke kapitaalpositie.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.