Nieuws Antwerpen Antwerpenaar Rens Van Haute zet met Bolt energiemarkt op zijn kop

Antwerpenaar Rens Van Haute zet met Bolt energiemarkt op zijn kop

Antwerpenaar Rens Van Haute zet met Bolt energiemarkt op zijn kop

ANTWERPEN – Vanaf vandaag maakt Bolt het mogelijk en gemakkelijk om rechtstreeks energie te kopen van lokale, groene opwekkers. “De energiemarkt is vandaag niet transparant. Traditionele leveranciers verkopen grijze energie als groene, en helpen ons land niet verduurzamen. Dat wil Bolt veranderen”, zegt Pieterjan Verhaeghen, die samen met Antwerpenaar Rens Van Haute Bolt heeft opgericht.

Gezinnen kunnen voor het eerst kiezen om bij een Belgische boerderij, tennisclub of bedrijf opgewekte zonne-, wind-, water- of bio-energie af te nemen. Met haar aanpak is Bolt het allereerste energieplatform in België dat het mogelijk en gemakkelijk maakt om rechtstreeks energie te kopen bij lokale, groene opwekkers.

“Wanneer de Belg massaal kiest voor lokale, groene producenten, dan moet de sector wel volgen en ook de Belgische duurzame kaart trekken. Met Bolt creëren we bovendien draagkracht voor kleine, lokale initiatieven. We hopen dat onze opwekkers ook als inspiratie kunnen dienen voor anderen om mee hun schouders te zetten onder de vergroening van België.”

Wie groene energie wil kopen bij lokale energie-opwekkers of wie zijn groene energie via het platform wil verkopen, kan terecht via boltenergie.be. Net zoals traditionele leveranciers, maakt Bolt gebruik van het distributienetwerk. Wie overstapt via Bolt hoeft dus geen aparte infrastructuur te installeren.

Belgische markt is doel

Pieterjan en Rens vonden een geïnteresseerde investeerder in Luminus. “Ik liep al langer rond met allerhande ideeën om de transitie naar groen in België te helpen versnellen en zag dat er in de buurlanden reeds stappen in de juiste richting gezet werden. Het werd hoog tijd ook in België dergelijke initiatieven uit de grond te stampen”, stelt Pieterjan Verhaeghen.

Bolt wil uitgroeien tot een sterke speler op de Belgische markt. “Hoe meer gebruikers, hoe meer impact. We hopen met Bolt tegen eind 2020 in elke Vlaamse gemeente drie groene producenten met afnemers te kunnen verbinden.”

Bolt start vandaag in Vlaanderen, maar wil zo snel mogelijk uitbreiden naar Brussel en Wallonië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.