Nieuws Antwerpen Antwerps advocatenkantoor schrijft boek over cryptomunten

Antwerps advocatenkantoor schrijft boek over cryptomunten

Advocaten Jan Van Hemelen, Baptistin Alaime en Dave van Moppes.

Antwerps advocatenkantoor schrijft boek over cryptomunten

ANTWERPEN – Jan Van Hemelen, Baptistin Alaime en Dave van Moppes van het advocatenbureau Tuerlinckx Tax Lawyers schreven een boek helemaal in het teken van cryptomunten en fiscaliteit. In Cryptomunten Cryptisch Belast waarschuwen ze beleggers dat ze zich met cryptomunten op fiscaal vlak vaak op een gevaarlijk pad begeven, bewust of onbewust. Logisch, want er bestaat in België geen specifieke wetgeving rond de kwestie.

Met tal van ervaringen uit de praktijk vertellen de drie advocaten waar cryptobeleggers zoal rekening mee moeten houden, willen ze zich niet blootstellen aan strafbare feiten.

“Voor de fiscus bestaan cryptomunten eenvoudigweg niet”, zo schrijven ze in hun boek. “De Belgische belegger in cryptomunten heeft geen andere keuze dan zich, zo goed en zo kwaad als het kan, te baseren op de voorlopig nog heel onduidelijke wetgeving.”

 

Cryptomunten Cryptisch Belast is het werk van drie Antwerpse advocaten.

Wettelijke wirwar

Het beleggen in cryptomunten is tegenwoordig bijzonder toegankelijk en eenvoudig. Uit een rondvraag van ING blijkt dat 25 procent van de beleggers onder de 45 jaar cryptomunten prijzen als beste belegging voor 2022. En dat staat in schril contrast me het vage wettelijk kader dat de fiscaliteit rond deze specifieke beleggingen regelt.

“Het is aan de alerte belastingplichtigen en de fiscale advocaten om ervoor te zorgen dat de beleggers niet de dupe worden van het gebrek aan duidelijkheid”, zo klinkt het besluit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.