Piet Buyck, oprichter Garvis Piet Buyck, oprichter Garvis

Antwerps AI-bedrijf Garvis overgenomen door Amerikaanse Logility

Logility neemt het Belgische Garvis over. Garvis ontwierp DemandAI+, een AI-first prognose-oplossing. DemandAI+ stelt bedrijven in staat om te begrijpen hoe ze moeten reageren op veranderingen op het moment dat deze zich voordoen. Daardoor kunnen ze beter geïnformeerd beslissingen nemen en sparen ze kostbare planningstijd uit.

Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van de supply chain, de toeleveringsketen van productie over voorraden tot distributie van bedrijven.

DemandAI+ combineert AI met machine learning-algoritmen en creëert een modern en intuïtief planningskader. DemandAI+ kan zo snel supply chain-relaties digitaliseren en die gegevens beschikbaar maken voor alle belanghebbenden in de organisatie. Door dit systeem vragen te stellen krijgen planners, leidinggevenden en niet-planners in realtime antwoorden.

Binnen het jaar

DemandAI+ zal binnen het jaar geïntegreerd worden in het Logility® Digital Supply Chain Platform. Het maakt van Logility het enige supply chain planning platform dat gebruik maakt van Generative AI, geavanceerde AI-gestuurde algoritmen en machine learning.

"Met een AI-gedreven aanpak als kern heeft Garvis een revolutie teweeggebracht in de manier waarop bedrijven de vraag voorspellen in een zeer dynamische markt”, zegt Allan Dow, president van Logility. “Door de technologie in Logility's portfolio op te nemen, versnellen we onze gezamenlijke visie om de grenzen van de traditionele myopische supply chain planningsoplossingen te doorbreken."

70% planningsbesparing 

Met meer dan 70 geslaagde implementaties hebben klanten koopgedrag, marktdynamiek en andere gebeurtenissen vertaald naar prognoses voor producten, locaties en klanten. DemandAI+ stelt bedrijven in staat om te begrijpen hoe ze moeten reageren op veranderingen op het moment dat deze zich voordoen.

"Onze klanten hebben fantastische resultaten geboekt door AI-gestuurde algoritmen", zegt Piet Buyck, CEO van Garvis. "Het levert hen een besparing van 70% op de wekelijkse planningstijd op, 15-30% minder prognosefouten en een verbeterd voorraadbeheer - en dat alles met een belachelijk snelle implementatietijd," vervolgt Buyck.