Nieuws Antwerpen Antwerps architectenbureau Veelaert valt in de prijzen op Realty-vastgoedbeurs

Antwerps architectenbureau Veelaert valt in de prijzen op Realty-vastgoedbeurs

Antwerps architectenbureau Veelaert valt in de prijzen op Realty-vastgoedbeurs


Het Antwerpse architectenbureau Veelaert is vorige week in de prijzen gevallen op de vastgoedbeurs Realty. Het was een bekroning in het kader van de European Architecture Awards. Het architectenbureau werd bekroond met een  “special price” voor duurzaamheid. Het gelauwerde project is Annociaden, een site met assistentiewoningen, een kinderdagverblijf, handel en kantoren.

Het project in kwestie is de oude normaalschool van de zusters Annonciaden in Wijnegem. Een viertal jaar geleden begon daar de bouw van 89 serviceflats en een kinderdagverblijf.  De nieuwbouwvolumes zijn vooral assistentiewoningen. Op de gelijkvloers zijn de gemeenschappelijke diensten gevestigd zoals een loungeruimte met bar, een keuken, polyvalente ruimte en dokterspraktijk.

Andere bekroonde projecten kwamen van het Brusselse JDS Architects  in de categorie “Urban Development” met een ontwerp voor Faaborg Harbour Bath, een nieuwe publieke badplaats in Denemarken. In de categorie “Industry” ging de award naar het Gentse architectenbureau Cousseé & Goris uit Gent voor hun ontwerp voor crematorium Hofheide in Holsbeek. Daarnaast werd ook Philippe Samyn and Partners bekroond in de categorie “City Housing Development”, voor de renovatie van 150 sociale woningen in Brussel.

Voor de volledigheid: Het Griekse Georges Batzios Architects won een award voor het ontwerp van een “Tea House” genaamd To Tsai, de Deense architecten van C.F. Møller Architects werden bekroond voor hun kantorencomplex “Bestseller”, en het Duitse Huber Staudt Architekten voor het ontwerp van het Psychiatric Center Friedrichshafen. Daarnaast ging er ook een “special price” naar het Italiaanse bureau Labics voor het project “City of the Sun”. De European Architecture Awards zijn een initiatief van het Europese architectenforum Archi-Europe en Realty.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.