Nieuws Antwerpen Antwerps bedrijf ontwikkelt software voor robotbar in IJsland

Antwerps bedrijf ontwikkelt software voor robotbar in IJsland

Antwerps bedrijf ontwikkelt software voor robotbar in IJsland

ANTWERPEN – Apicbase, een specialist op het gebied van horecasoftware uit Antwerpen, heeft keukensoftware ontwikkelt voor de nieuwe fast-casual bar ICE+FRIES in Reykjavik. De bionische bar in de IJslandse hoofdstad heeft cocktailshakende robots, een charmante AI (Artificiële Intelligentie)-hond en 3D foodprinters.

Volgens ceo Priyesh Patel is ICE+FRIES het meest geavanceerde robotrestaurant ter wereld. Naast robots, AI en 3D foodprinting is het hele proces van bestelling tot productie, inventarisatie en inkoop een gesloten circuit. Dat wordt volledig aangedreven door een platform, ontwikkeld door het Antwerpse Apicbase, een specialist op het gebied van horecasoftware.

De software en het managementplatform van Apicbase zorgen voor automatische updates van de voedingswaarden, prijzen en allergeneninfo van de gerechten en menu’s, realtime updates in stockhoeveelheden en omvat het zelfs de water- en CO2-kosten voor het maken van ijs. Op basis van nauwkeurige berekeningen en een productieapp voor het keukenpersoneel, helpt het Apicbase-platform ook om consistentie en continuïteit in de productie hoog te houden, zodat de gerechten er overal hetzelfde uitzien en smaken.

Apicbase, dat vorig jaar 1,5 miljoen euro groeikapitaal ontving, is de koploper op het gebied van restaurantmanagementsoftware. Hun platform stroomlijnt professionele keukens wereldwijd. Het ondersteunt back-of-house-teams in hun werk en laat foodbedrijven met één of meerdere vestigingen tijds- en kostenefficiënt werken.

ICE+FRIES is een initiatief van IJslandse drankenproducent Glacierfire en staat model voor de bars die geopend zullen worden in heel Europa. In België komt er voorlopig nog geen bionische bar, maar er staan openingen gepland in Lissabon, Parijs en Berlijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.