Nieuws Antwerpen Antwerps bedrijf rust internationaal ruimtestation uit met sneller internet

Antwerps bedrijf rust internationaal ruimtestation uit met sneller internet

Antwerps bedrijf rust internationaal ruimtestation uit met sneller internet

HOBOKEN – Ruimtetuig Antares is vertrokken naar het International Space Station. Aan boord? Een modem van lokaal bedrijf Antwerp Space die de downloadcapaciteit van het ISS zal verdrievoudigen en de communicatie met de aarde zal versnellen.

Antwerp Space is een ontwikkelaar en producent van commerciële ruimtetoepassingen, systemen en apparatuur. De ARGO modem aan boord van de raket met bestemming ISS is voorzien van hoogperformante codeertechnologie. Die modem maakt snellere communicatie tussen het ruimtestation en de aarde mogelijk.

Antwerp Space maakt deel uit van de Duitse OHB groep en specialiseert zich in systemen met breedbandaansluiting via satellieten, navigatie- en radaroplossingen en producten voor wetenschappelijke missies. “We kijken er naar uit om deze nieuwe modemtechnologie in de toekomst op globale schaal te passen en zo de institutionele en commerciële markt aan te spreken”, besluit Koen Puimège, managing director van Antwerp Space.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.