Nieuws Antwerpen Antwerps distributiecentrum van Amazon is klaar

Antwerps distributiecentrum van Amazon is klaar

Foto: Montea

Antwerps distributiecentrum van Amazon is klaar

ANTWERPEN – De eerste Belgische vestiging van Amazon is opgeleverd en gaat vanaf donderdag open. Dat meldt de ontwikkelaar van Blue Gate Antwerp, het nieuwe bedrijventerrein waar de vestiging staat. Vanuit het nieuwe bezorgcentrum zal Amazon in Antwerpen en wijde omgeving pakjes leveren.

De Amerikaanse webreus kondigde het bezorgcentrum in februari aan, zeven maanden later is het gebouw af. Op Blue Gate Antwerp, het circulaire bedrijventerrein op het voormalige Petroleum Zuid, is een centrum gebouwd met een 5.764 m² groot magazijn en een parkeergebouw van 40.000 m². De ontwikkelaar is vastgoedgroep Montea, dat vorig jaar al een gelijkaardig magazijn bouwde in de buurt van de luchthaven van Schiphol.

Amazon neemt het gebouw vanaf donderdag in gebruik. Op volle kracht is het centrum goed voor 50 directe jobs, zowel op managementniveau als voor sorteermedewerkers. Op dit moment zijn er al 25 mensen in dienst, zegt een woordvoerder bij het bedrijf. Voor de leveringen zullen meer dan 200 chauffeurs van lokale bezorgbedrijven ingeschakeld worden.

 

 

Bopro, de ontwikkelaar van Blue Gate, hanteert strenge vestigingsvoorwaarden op vlak van ecologie en groene energie. Het Amazon-gebouw is dan ook voorzien van een aantal duurzame snufjes: de verwarming, ventilatie en koeling worden aangestuurd door een digitaal systeem, er zijn zonnepanelen en een regenwaterafvoernetwerk om regenwater te hergebruiken.

Daar is de Antwerpse schepen voor Economie, Erica Caluwaerts, blij mee. “Amazon toont met zijn Antwerpse vestiging wat allemaal mogelijk is, zeker als bedrijven zich vestigen op een circulair bedrijventerrein als Blue Gate Antwerp.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.