Nieuws Antwerpen Antwerps examencentrum voor pleziervaart uitgebreid.

Antwerps examencentrum voor pleziervaart uitgebreid.

Antwerps examencentrum voor pleziervaart uitgebreid.

Wie vaartuigen wil besturen langer dan 15 meter of die sneller gaan dan 20 km/u heeft een vaarbewijs nodig. Dat kost 75 euro en kan in Antwerpen, Brussel en Oostende worden gehaald. Vorig jaar werden in de drie centra zo’n 6.000 examens afgelegd. Personen die zo’n vaarbewijs voor de pleziervaart willen halen, kunnen voortaan gemakkelijker in het examencentrum in Antwerpen terecht. Dat is vernieuwd en uitgebreid. Het werd dinsdag geopend door staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld).

“Antwerpen was het kleinste centrum, maar ook hier bloeit de pleziervaartsector meer dan ooit tevoren”, zegt De Backer . “Voor de vernieuwing konden we zes mensen tegelijkertijd examen laten doen, nu vijftien. Mensen kunnen dus dichter bij huis terecht voor een examen. We willen hiermee flexibel inspelen op de vraag van de klanten, zeker nu het hoogseizoen eraan komt.” Volgens De Backer, die benadrukt dat in Berchem nu heel wat maritieme diensten zijn geconcentreerd, zit de pleziervaart in de lift. De sector zou toegankelijker worden voor meer mensen. Wie in het buitenland een boot wil huren, wordt ook vaak om een vaarbewijs gevraagd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.