Nieuws Antwerpen Antwerps familiebedrijf Central Auto vervoegt Imes Dexis

Antwerps familiebedrijf Central Auto vervoegt Imes Dexis

Antwerps familiebedrijf Central Auto vervoegt Imes Dexis

ANTWERPEN – Door de overname van het Antwerpse Central Auto, de specialist in allerlei pneumatissche toepassingen en hydraulische verbindingen, verstevigt Imes Dexis zijn positie in de Antwerpse havenindustrie. Voor het 74 jaar oude familiebedrijf Central Auto verzekert deze overname de toekomst.

Central Auto begon in 1945 als een winkel voor auto-onderdelen, en groeide al snel uit tot een groot aanbod van industriële benodigdheden voor onder meer de Antwerpse haven. Het bedrijf breidde zijn diensten vanaf de jaren ’70 uit met hydraulische verbindigen, een persluchtcentrum en bleef ook in de jaren ‘90 verder investeren.

Met twee vestigingen, op de Noorderlaan en de Italiëlei, de grote voorraad en gespecialiseerde kennis is Central Auto de ideale one stop shop voor de Antwerpse havenbedrijven en de industrie.

Central Auto vervoegt nu Imes Dexis, waarvan de diensten en producten ervoor zorgen dat de machines in onze Belgische bedrijven over de nodige onderdelen beschikken om in alle rust te blijven draaien.

Complementair op alle niveaus

“Er zijn meerdere redenen waarom we met Imes Dexis rond de tafel zijn gaan zitten. Dankzij deze overname krijgen we via het nationale distributienetwerk van Imes Dexis toegang tot heel België. In tijden van digitalisering en automatisering moeten we de krachten bundelen om hierop te kunnen anticiperen. Dankzij de overname kunnen we ook de toekomst van ons bedrijf naar alle personeelsleden, klanten en leveranciers garanderen”, zegt Bruno Genbrugge, verantwoordelijk voor de pneumatische divisie van Central Auto.

Vorige maand nog nam Imes Dexis ook al het Genkse bedrijf Eltec System, dat onderhoudsdiensten levert aan de Belgische industrie, over. “Door de slimme geografische spreiding van de bedrijven en het verwerven van Central Auto aan de toegangspoort van de Antwerpse haven, zijn we in staat om overal in België een 360 graden aanpak te bieden. We blijven uitkijken naar andere opportuniteiten die expertise toevoegen en ons toelaten om verder te innoveren”, besluit Joël Toremans, Algemeen Directeur van Imes Dexis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.