Nieuws Antwerpen Antwerps filmhuis Corsan houdt het voor bekeken.

Antwerps filmhuis Corsan houdt het voor bekeken.

Antwerps filmhuis Corsan houdt het voor bekeken.

breulsHet Antwerpse filmhuis Corsan dat ruim 200 miljoen euro ophaalde bij investeerders, geeft de strijd om te overleven op. Dat hebben onze collega’s van De Tijd vernomen van Corsan-topman Paul Breuls.

Vandaag donderdag  zou de beroepsprocedure starten die Corsan had aangespannen tegen zijn afgewezen reorganisatieplan. Maar Breuls laat weten dat hij het voor bekeken houdt en dat hij niet langer zal procederen om Corsan te beschermen tegen zijn schuldeisers. Het is een kwestie van tijd voor het filmproductiehuis de boeken zal neerleggen, bevestigt hij.

Afgelopen maart werd bekend dat de Bijzondere Belastinginspectie en het gerecht een onderzoek voeren naar Corsan. Het Antwerpse filmbedrijf haalde ruim 200 miljoen euro op bij meer dan duizend kmo’s, zelfstandigen en beoefenaars van vrije beroepen. Ze investeerden elk 50.000 tot 4 miljoen euro in Corsan-filmprojecten via het taxshelter-systeem, dat belastingvoordelen oplevert.

‘Zowel emotioneel als financieel zijn we moe gestreden’, reageert Breuls. ‘Corsan zal failliet gaan. De investeerders hebben geen fouten gemaakt, maar de eindattesten die ze nodig hebben voor de taxshelter kan ik hun niet geven. Daarom wil ik de investeerders bijstaan in hun procedures tegen de fiscus. En ik zal de rechten op de lopende filmprojecten van Corsan, die filmklaar zijn, proberen over te nemen om de films af te maken. Als dat lukt, geef ik de investeerders recht op de exploitatie van die films.’

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.