Nieuws Antwerpen Antwerps fiscaal kantoor HVCO hangt ook af van kunstendecreet

Antwerps fiscaal kantoor HVCO hangt ook af van kunstendecreet

Antwerps fiscaal kantoor HVCO hangt ook af van kunstendecreet

hvcoDe subsidieverdeling van cultuurminister Gatz heeft voor meer dan wat rimpelingen gezorgd in de Vlaamse cultuursector. Het was bang afwachten aan wie het culturele manna zou worden toebedeeld en vorige week is dan het verdict gekomen. Krachtens het nieuwe Kunstendecreet 2017-2021 wordt er volgend jaar ongeveer 85 miljoen € verdeeld. Tegelijk vallen er wel wat instellingen uit de boot. Er was vorige week dus droefenis en blijdschap in de sector.

Maar niet alleen bij de culturele instellingen zelf was het bang afwachten. Ook bij sommige spin offs van de culturele sector werd met een visadempje afgewacht wat Sven Gatz zou beslissen. Zo heeft de fiscale dienstverlener HVCO uit Borgerhout heel wat mensen en organisaties uit de culturele sector onder zijn klanten. “We hebben nu weer voor een jaar of vijf werkzekerheid, na de bekendmaking vorige week van de lijst van Sven Gatz” zegt Koen Huygebaert van HVCO.

HVCO heeft gezelschappen als FROE FROE, Theater Zuidpool en theaterproducties De Tijd onder zijn klanten. Koen Huygebaert is met zijn zaak gestart in 2000 en heeft 12 mensen in dienst.

Los van zijn fiscaal advieskantoor is Koen Huygebaert sterk ingevoerd in de Antwerpse culturele sector. Zo is hij ook nog artistiek leider van Nekka-nacht, het jaarlijkse festival van het Nederlandstalige lied in het Sportpaleis. Koen weet dus waarover te praten met artiesten van allerlei kunne, en dat is niet alleen over fiscale aftrekposten en onkosten.

Overigens bedraagt de totale culturele subsidiepot voor dit jaar ongeveer 85 miljoen €. Die wordt verdeeld over zowat 215 culturele instellingen. Antwerpen krijgt het grootste deel van de Vlaamse subsidiekoek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.