Nieuws Antwerpen Antwerps grafisch ontwerper Tom Hautekiet plots overleden

Antwerps grafisch ontwerper Tom Hautekiet plots overleden

Antwerps grafisch ontwerper Tom Hautekiet plots overleden

ANTWERPEN – De bekende Antwerpse graficus Tom Hautekiet is overleden. Met zijn studio Kiet was hij vooral actief voor de culturele sector. Hij creëerde visuele identiteiten, afbeeldingen voor exposities en festivals, posters, verpakkingen, boeken en afbeeldingen voor televisie. De graficus, die op 50-jarige leeftijd plots is overleden, was ook een fervent fietser.

Sinds 1999 ontwikkelde Tom Hautekiet jaarlijks de visuele identiteit van Rock Werchter. Ook het gekende varkenslogo van cultuurhuis Villanella was van zijn hand. In 2008 ontving hij de Plantin-Moretusprijs voor de illustraties van het kinderboek ‘Het ongelooflijke verhaal van Marie’.

Tom Hautekiet was lid van de theatergroep De Kakkewieten en richtte als muzikant mee het feestorkest El Tattoo del Tigre op.

Zijn totaal onverwachte overlijden zorgt bij heel wat vrienden uit de artiestenwereld voor reacties van ongeloof en verdriet. Bart Peeters plaatst bij zijn bericht op facebook het logo van het VRT-programma ‘Mag ik u Kussen’, dat ook door Tom Hautekier werd bedacht.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.