Nieuws Antwerpen Antwerps havenbedrijf CMB gaat waterstof produceren in Japan

Antwerps havenbedrijf CMB gaat waterstof produceren in Japan

Antwerps havenbedrijf CMB gaat waterstof produceren in Japan

CMB kondigt de samenwerking met de Japanse ITOCHU Corporation en Nippon Coke & Engineering Company aan. De drie bedrijven zullen hun krachten bundelen in de oprichting van een nieuw bedrijf dat zich focust op de lokale productie van waterstof op het Japanse eiland Kyushu.

De samenwerking ontstond om de vraag en het aanbod van Kyushu tegemoet te komen. Met de waterstof van Nippon Coke en de waterstofmotor van CMB zal dit gerealiseerd kunnen worden. Het is een stap richting de verwezenlijking van een koolstofvrije maatschappij. De verwachte productie bedraagt 500.000 kilogram waterstof per jaar.

In Japan wordt waterstof beschouwd als de sleuteltechnologie naar koolstofneutraliteit. Vooral in de scheepvaartindustrie is de praktische toepassing van motoren die rechtstreeks waterstof en ammoniak verbranden een dringende kwestie. De op waterstof aangedreven duel fuel motoren kunnen de initiële investeringskosten verlagen waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid niet verloren gaat.

Alexander Saverys, ceo CMB: “We zijn trots dat CMB, ITOCHU en NCE de handen in elkaar slaan om de waterstofvoorziening in Japan verder te ontwikkelen. CMB is al 40 jaar aanwezig in Japan en zal haar uiterste best doen om alle economische en overheidsinstanties bij te staan om de status van Japan als leidende waterstofnatie te versterken.”

De drie bedrijven streven naar de lancering van de waterstofvoorzieningsketen voor 2023.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.