Nieuws Antwerpen Antwerps juwelenontwerper maakt duurste fles gin ter wereld

Antwerps juwelenontwerper maakt duurste fles gin ter wereld

Antwerps juwelenontwerper maakt duurste fles gin ter wereld

ANTWERPEN – Juwelenontwerper Jochen Leën ontwierp samen met Nederlands label Skully Gin de meest waardevolle fles gin ter wereld. Dit wereldrecord was het resultaat van een samenwerking die het label aanging met 13 internationale artiesten. De ontwerper gebruikte een zeldzame tourmalijn edelsteen in zijn design, waardoor de waarde van de fles tot in de 7 cijfers oploopt.

Nederlands dranklabel Skully Gin klopte bij 13 internationale artiesten aan om 13 unieke flessen te ontwerpen. Onlangs werd de exclusieve ‘Skully Art Collection’ officieel onthuld in het Philips Estate te Eindhoven. De 13 designs werden voorgesteld en meteen te koop aangeboden. Elke fles is genummerd en exclusief, zo worden er maximaal 13 stuks van elk design geproduceerd.

Juwelenontwerper Jochen Leën zette op het driedaagse event een wereldrecord neer: zijn gin fles bevat een zeldzame tourmalijn edelsteen van 60+ karaat en werd zo de duurste fles gin én de duurste fles voor (non-)alcoholische dranken ter wereld.

Jochen Leën, die oorspronkelijk uit Lanaken komt, begon in 2010 in een klein kantoortje in Hotel La Butte aux Bois. Zes jaar later opende de designer zijn JL Atelier in de Antwerpse diamantbuurt. Daar kunnen bezoekers, omringd door fijn interieur en kunstwerken, zijn edelstenen en juwelen bewonderen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.