Antwerps kledingmerk Eat Dust opent eigen winkel

ANTWERPEN – Tien jaar na de oprichting komt het Antwerpse lifestyle- en denimmerk Eat Dust met een eigen winkel. De Eat Dust Store opent op 13 maart in de Volksstraat 2 in Antwerpen. “Als tegengif voor alle online shopping en multimedia willen we opnieuw de connectie voelen met onze klanten en onze mensen”, klinkt het bij de Antwerpse designers.

Eat Dust werd in 2010 opgericht door Rob Harmsen en Keith Hiocco. Het merk omvat 2 grote collecties: Eat Dust en Girls of Dust, de variant met dameskleding. Met een eigen winkel wil het merk zijn waarden in de spotlight zetten: ethische producten, gemaakt in Europa, met respect voor tradities maar steeds met een hedendaagse twist.

Medeoprichter Keith Hiocco: “Het menselijke en fysieke contact tussen klanten en het merk is heel belangrijk geworden, zeker in een tijd van online shopping. We verkopen een duurder product dat wordt geproduceerd in Europa met voornamelijk Europese stoffen. Dus moet je aan een klant kunnen uitleggen waarom een kledingstuk een bepaalde prijs heeft. We willen met onze winkel een ervaring creëren die aangenaam en authentiek is. Om die reden zit er ook een café in de shop.”

Voor dat café werkt Eat Dust samen met Wild Project, een vegan restaurant uit Antwerpen. Je zal er kunnen genieten van een koffie en een (plantaardig) hapje terwijl je de verschillende Eat Dust collecties bekijkt. “Naast onze eigen collecties zullen we ook enkele - met zorg geselecteerde - andere merken en producten aanbieden. Dingen waar we zelf achter staan en waar we ons verbonden mee voelen”, klinkt het tot slot.