Nieuws Antwerpen Antwerps koekjeshuis eert Panamarenko

Antwerps koekjeshuis eert Panamarenko

Antwerps koekjeshuis eert Panamarenko

ANTWERPEN – Het Antwerpse koekjeshuis Philip’s Biscuits is een enorme liefhebber van Panamarenko. Speciaal om de onlangs overleden kunstenaar, die eveneens een stadsgenoot was, te eren, richtte Philip’s Biscuits haar etalage opnieuw in. Die is helemaal geïnspireerd op Panamarenko.

Henri Van Herwegen, beter bekend als Panamarenko, was een Antwerpse, Belgische beeldhouwer die beschouwd wordt als één van de voornaamste Belgische beeldhouwers uit de 20e eeuw. De artiest maakte veel assemblages die met vliegen te maken hebben. Helaas overleed de kunstenaar in december 2019, vlak voor zijn 80ste verjaardag.

Tot en met 23 maart kan je de mooie etalages aanschouwen waarin de kunstwerken van Panamarenko de hoofdrol spelen. Philip’s Biscuits heeft in Antwerpen vestigingen in de Korte Gasthuisstraat en aan de Oude Koornmarkt. Een derde vestiging is gelegen aan de Grote Markt in Mechelen.

Om dit feestjaar rond 80 jaar Panamarenko toch in de verf te zetten, werkten zijn vrouw Eveline Hoorens en een paar hechte vrienden een tribute uit: een pop-up tentoonstelling genaamd ‘Campo & Campo’. De tentoonstelling loopt van 24 januari tot en met 22 maart 2020 in Berchem. Een vervolg is voorzien tijdens de zomermaanden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.