Nieuws Antwerpen Antwerps Leonardo Hotel ondergaat metamorfose tijdens lockdown

Antwerps Leonardo Hotel ondergaat metamorfose tijdens lockdown

Antwerps Leonardo Hotel ondergaat metamorfose tijdens lockdown

ANTWERPEN – Leonardo Hotel Antwerpen aan de Keyserlei opent opnieuw de deuren voor gasten, en dat heeft niet alleen te maken met de lockdown. Na 11 jaar was het hotel aan een grondige renovatie toe. De afgelopen zes maanden zijn alle 108 kamers gemoderniseerd en is de gehele benedenverdieping onder handen genomen.

Voor het design van de kamers is de hotelarchitect Neudamn geïnspireerd door de locatie van het hotel. Dit is terug te vinden in verschillende details op de kamers. Daarnaast is er ook een Diamond Suite gerealiseerd met twee slaapkamers, eigen vergaderruimte en uitzicht over de kleurrijke patio van het hotel. Voordat gasten hun kamer betreden, kunnen ze de vele Antwerpse kunstwerken bewonderen, die als een expositie op de gangen over verschillende verdiepingen tentoongesteld zijn. Op de begane grond bevinden zich nu diverse flexplekken, de lobby lounge en het uitgebreide ontbijtrestaurant.

Mhammad Hach-Abdeselam, General Manager: “Na de totale metamorfose past het hotel écht in het straatbeeld van Antwerpen, waar kunst, handel en mode centraal staan. Dit zie je overal in het hotel terug. Van Antwerpse kunst door de bekende Oostenrijkse kunstenaar Jürgen Norbert Fux en lokale hidden gems tot aan de duurzame designermeubels in de lobby. Of je nu komt voor een zakelijke bijeenkomst of een weekendje cultuursnuiven, eigenlijk hoef je het hotel niet te verlaten om Antwerpen echt te leren kennen.”

Later dit jaar zal er ook nog een terras aan de Keyserlei worden toegevoegd voor de entree van het hotel.

Leonardo werd in 2006 opgericht als de Europese tak van Fattal Hotel Group, één van de snelst groeiende hotelketens in Europa en Israël met meer dan 200 hotels en 40.000 hotelkamers verspreid over meer dan 100 bestemmingen. De groep is opgericht in 1998 door David Fattal en sinds 2006 actief in Europa. Het Europese portfolio bestaat uit Leonardo Hotels en de onlangs overgenomen ketens Jurys Inn (Verenigd Koninkrijk en Ierland) en Apollo Hotels (Nederland).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.