Nieuws Antwerpen Antwerps Paschka-bedenker en cafébaas Vic Van den Putte overleden

Antwerps Paschka-bedenker en cafébaas Vic Van den Putte overleden

Vic Van den Putte - foto: GVA

Antwerps Paschka-bedenker en cafébaas Vic Van den Putte overleden

Vic Van den Putte is op 81-jarige leeftijd onverwacht overleden thuis in Schilde. Naast de bedenker van Paschka, de smeerpasta van verse kaas en chocolade, was Vic Van den Putte ook gekend als voormalige uitbater van café ’t Keravikske op het Eilandje.

 

In november 2020 deed Vic Van den Putte nog het verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Paschka aan Gazet van Antwerpen. Dat deed hij naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de smeerpasta, die wordt gemaakt bij KaDé in Olen langs de E313.

“Het begon in de jaren zestig en zeventig in de Antwerpse Kerkstraat, waar ik een kaashandel had”, vertelde hij toen. “Een tante van mijn vrouw werkte in Rusland op de ambassade. Zij was het die Paschka meebracht en het aan mij liet proeven. Paschka zou ‘paaskaas’ betekenen in het Russisch. Daar eten ze het traditioneel alleen met Pasen. De combinatie van verse kaas en chocolade was hier totaal onbekend.”

In de Kerkstraat maakte Vic tijdens de hoogdagen wel 1.000 Paschka’s van één kilo per dag. Toen de winkel in de Kerkstraat te klein werd, kocht hij in Lichtaart (Kasterlee) 7.000 vierkante meter grond. Hotel-restaurant Keravic was volledig onderkelderd om Paschka te fabriceren. 30 jaar geleden besloot Vic Van den Putte de zaak te verkopen aan AKC, de Antwerpse Kaascentrale.

Tot in 2016, toen hij met pensioen ging, baatte Vic Van den Putte ook 22  jaar lang het bekende Antwerpse café ‘t Keravikske aan het MAS uit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.