Nieuws Antwerpen Antwerps recruitmentbureau brengt Oost-Europees IT-talent naar ons land

Antwerps recruitmentbureau brengt Oost-Europees IT-talent naar ons land

Antwerps recruitmentbureau brengt Oost-Europees IT-talent naar ons land

ANTWERPEN – Momenteel krijgen Belgische bedrijven meer dan 16.000 IT-vacatures met moeite ingevuld. Daarom besloot Antwerps recruitmentbureau The Interfaces zijn talent ergens anders te zoeken: “Oekraïne en de omringende CIS-landen bieden een degelijk alternatief voor een nieuwe instroom van talent”, vertelt oprichter Bart Henau. De recruiter werkt nu samen met Belgische bedrijven uit verschillende sectoren om voor hen het juiste IT-talent te vinden.

The Interfaces vindt zijn oorsprong in Odessa, de Oekraïense stad waar oprichter Bart Henau vier jaar geleden introk. Daar werd hij geconfronteerd met goed opgeleid, technisch onderlegd IT-talent. Bovendien bleek dat talent bereid zich te verplaatsen naar het buitenland, dus besloot Bart zijn recruitmentbureau op te starten. Met The Interfaces wil hij IT-talent uit Oekraïne en de CIS-landen matchen met Belgische ondernemingen die expertise in huis willen halen.

“Het niveau van de IT-professionals is hier hoog”, zegt Henau. “Of het nu om .Net, Java, Python, C++ of andere programmeertalen gaat: ze zijn zeer bedreven. Technologische onderlegdheid is hier een tweede natuur. Met daarbovenop een unieke werkethiek.”

Met deze unieke vorm van kennisdeling wil Bart geen goedkope werkkrachten aanleveren: “Wat we Belgische ondernemingen wel aanreiken, is een poule van sterke IT-krachten die meteen meedraaien in de onderneming”, vertelt hij. “The Interfaces is Belgian boots on the ground included: dit is niet het soort project dat je vanuit een mooi kantoor op de Antwerpse Leien kunt runnen. Door mijn aanwezigheid in de regio én het lokale recruitment team, vormen we een perfecte filter.”

Potentiële kandidaten worden gescreend op technologische kunde, beheersing van het Engels, sociale vaardigheden en de juiste culturele achtergrond. “Het is de bedoeling dat mensen die relocaten meteen kunnen meedraaien in een Belgische onderneming. We gaan vooral op zoek naar senior- en, in mindere mate, medior-profielen: mensen met de nodige maturiteit en persoonlijkheid”, vertelt Head of Recruitment Natalia Eksarova.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.