Nieuws Antwerpen Antwerps restaurant l’Amitié in 12de Michelin Gids Bib Gourmand Benelux

Antwerps restaurant l’Amitié in 12de Michelin Gids Bib Gourmand Benelux

Antwerps restaurant l’Amitié in 12de Michelin Gids Bib Gourmand Benelux

ANTWERPEN – Michelin presenteert zijn nieuwe MICHELIN Gids Bib Gourmand Benelux 2020. Deze 12de editie van de bekende gastronomische gids maakt een selectie van de beste adressen voor een driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro. Antwerps restaurant L’Amitié is één van de nieuwe inschrijvingen.

L’Amitié is één van de 18 Belgische restaurants die dit jaar worden toegevoegd aan de gids. Het restaurant op de Vlaamse Kaai in Antwerpen werkt met een echte terroir-keuken, gebaseerd op lokale, artisanale producten. Met kleine porties aan een betaalbare prijs, wil het restaurant zijn klanten zoveel mogelijk verschillende gerechten laten ontdekken.

Het groeiende belang van producten uit eigen grond is een merkbare trend in deze nieuwe editie van de Bib Gourmand. “Groenten en lokale producten worden steeds belangrijker,” vertelt Werner Loens, selectiedirecteur van de MICHELIN Gidsen in de Benelux. “Ook de chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek. Het voedt hun creativiteit. Tel daar de vele internationale invloeden bij, en u krijgt een opwindende selectie nieuwe Bib Gourmands.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.