Nieuws Antwerpen Antwerps strafadvocaat krijgt Europese onderscheiding

Antwerps strafadvocaat krijgt Europese onderscheiding

Antwerps strafadvocaat krijgt Europese onderscheiding

De 35-jarige Jorgen Van Laer werd met het Antwerpse kantoor VLVM Advocaten door Corporate International Magazine uitgeroepen tot ‘Criminal Law Firm of the Year in Belgium’. Van Laer speelde als pleiter een belangrijke rol in dossiers als Sharia 4 Belgium en de zaak Aquino, maar verdedigt ook een aantal slachtoffers in het dossier rond de aanslagen in Brussel op 22 maart vorig jaar.

Volgens de organisatoren ontvangt Meester Van Laer deze onderscheiding niet enkel op basis van zijn expertise, maar ook omwille van de geleverde service tijdens de voorbije 12 maanden. Opvallend is dat het Antwerps niche advocatenkantoor deze erkenning in de wacht sleept. Voordien was de titel van ‘Criminal Law Firm of the Year in Belgium’  vooral weggelegd voor grote, gerenommeerde en vaak Brusselse advocatenkantoren.

Corporate International Magazine reikt de onderscheiding aan in diverse takken van het recht na een audit waarbij zowel reputatie, resultaten, academische activiteit en sociaal engagement onder de loep worden genomen.
Als advocaat focust Jorgen Van Laer zich behalve op algemeen strafrecht voornamelijk op financieel en economisch strafrecht hierbij geruggensteund door VLVM-vennoot Christophe Van Mechelen.

“Het lijkt er soms op dat advocaten in het strafrecht zelf graag in de media komen. Ik zal zelf enkel reageren als het noodzakelijk is in het belang van de klant”, zegt Van Laer overtuigd. En meteen voegt hij eraan toe dat correcte procedures en privacy voor hem dé leidraad zijn in zijn professioneel handelen. “En in het geval van slachtoffers van financiële fraude bijvoorbeeld moet het recht dat ze hebben op het voeren van een diepgaand onderzoek absoluut zijn.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.