Nieuws Antwerpen Antwerps Tipsy bier is terug van weggeweest

Antwerps Tipsy bier is terug van weggeweest

Antwerps Tipsy bier is terug van weggeweest

MORTSEL – Na meer dan 50 jaar brengt familie Hermans opnieuw Tipsy bier op de markt. Broers Marc en Joey Hermans brouwen het bier volgens het originele recept van hun grootvader, en laten zich daarin bijstaan door brouwerij BeerSelect uit Gent.

Tipsy bier werd oorspronkelijk gebrouwen van 1934 tot 1965 in brouwerij Hermans Frères te Mortsel. Het was de grootvader van Marc en Joey, Jos Hermans, die het originele recept bedacht.

“De afgelopen 2 jaar zijn we intensief bezig geweest met de voorbereidingen en het brouwen van het bier. Om de smaak van het oorspronkelijke Tipsy bier te evenaren, hebben we een beroep gedaan op mijn vader Jo Hermans, die opgegroeide in de brouwersfamilie en als geen ander weet waar de smaakaccenten van het bier moeten liggen”, vertelt Marc. Het resultaat is een bruin bier met 7% alcohol. Licht zurig en met toetsen van drop en porto in de afdronk.

Tipsy bier zal te verkrijgen zijn in cafés en verdeeld worden door Drankenhandel Gagelmans uit Antwerpen. “Met brouwerij BeerSelect hebben we de geschikte partner gevonden om ons te begeleiden bij het verwezenlijken van onze droom. Ook het flesje en Tipsy glas waarin het bier zal geschonken worden, is een weerspiegeling van weleer”, besluiten broers Marc en Joey.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.