Nieuws Antwerpen Antwerps vastgoedcongres focust op hoogbouw

Antwerps vastgoedcongres focust op hoogbouw

Antwerps vastgoedcongres focust op hoogbouw

vastgoedcongresDinsdag 4 oktober in de KBC-Toren Antwerpen organiseerde Voka–Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland samen met stad Antwerpen, Real Estate Society en de Beroepsvereniging van de vastgoedsector de tiende editie van het vastgoedcongres Antwerp Real Estate. Het hele programma draaide om hoogbouw in de stad.

Sprekers van dienst waren:  de Antwerpse stadsbouwmeester Christian Rapp; Prof. dr. Bernard Colenbrander, hoogleraar architectuurgeschiedenis en -theorie aan de Technische Universiteit Eindhoven; Philippe Van den Broeck, voorzitter Real Estate Society vzw en Antwerps schepen voor Ruimtelijke Ordening, Stadsontwikkeling, Erfgoed en Groen Rob Van de Velde.

Door de toenemende bevolkingsdruk in de stad zal hoogbouw de aanblik van Antwerpen de komende jaren nog ingrijpend veranderen. Geen probleem, vinden de meeste vastgoedprofessionals. Alleen lopen de meningen nogal uiteen over waar die hoge gebouwen dan moeten komen.

Dat bleek uit de resultaten van een bevraging die Voka–Kamer Van Koophandel Antwerpen-Waasland bekendmaakte op dit vastgoed congres.  Zowat alle 135 professionals die aan de bevraging deelnamen, zijn het erover eens dat hoogbouw buiten de Singel geen probleem mag vormen. Maar hoe dichter bij het stadscentrum, hoe diffuser de antwoorden worden. Zo is één op de drie gekant tegen hoogbouw binnen de Singel. Op de vraag of er plaats moet zijn voor flats binnen de Leien, antwoordde 62 procent van de respondenten negatief. Opvallend daarbij is dat investeerders, projectontwikkelaars maar ook jongeren (studenten) opvallend positiever staan tegenover hoogbouw in de stad. Ambtenaren en vastgoedmakelaars daarentegen zijn doorgaans behoudender. Volgens Antwerps stadsbouwmeester Christian Rapp en schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde,  kan hoogbouw net een nieuwe start betekenen voor achtergestelde wijken, ook al bevinden die zich dichtbij het centrum. Als voorbeelden haalde Van de Velde onder meer de Damwijk en de omgeving van de Krügerstraat aan.
“Hier is de ambitie om via een combinatie van kwalitatieve hoogbouw, lokale voorzieningen en creatieve economie een nieuwe dynamiek op gang te brengen”, aldus Schepen Van de Velde.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.