Nieuws Antwerpen Antwerpse Ann Wurman volgt Frank Beckx op bij Essenscia Vlaanderen

Antwerpse Ann Wurman volgt Frank Beckx op bij Essenscia Vlaanderen

Antwerpse Ann Wurman volgt Frank Beckx op bij Essenscia Vlaanderen

Ann Wurman (52) uit Antwerpen is de nieuwe directeur van Essenscia Vlaanderen, de regionale afdeling van de Belgische sectorfederatie voor de chemie, kunststoffen en life sciences industrie. Daarmee volgt ze Frank Beckx op, die eerder dit jaar stopte voor een nieuwe uitdaging bij Voka.

Ann Wurman begon, na het behalen van haar masterdiploma TEW aan Universiteit Antwerpen, haar professionele loopbaan in 1992 bij ExxonMobil. Ze bekleedde er doorheen de jaren verschillende communicatie- en managementfuncties, zowel in België, binnen de Benelux als op Europees niveau. Ze kwam als beste kandidaat uit een selectieprocedure voor de functie. Als directeur van Essenscia Vlaanderen zal ze een team van experten aansturen en het aanspreekpunt zijn voor beleidsmakers en strategische partners op Vlaams niveau.

”We leven in een tijdperk van grote uitdagingen op het vlak van klimaat, energietransitie en de omschakeling naar een circulaire economie en duurzame samenleving. De sector van de chemie, kunststoffen en life sciences beschikt over de cruciale innovatiekracht om hiervoor oplossingen te bieden”, aldus Ann Wurman zelf. “Ik ken Essenscia als een gerespecteerde sectorfederatie met bijzonder veel kennis en expertise en samen met de bedrijven wil ik werk maken van de noodzakelijke randvoorwaarden voor een kansrijke duurzame transitie. Het aantrekken en opleiden van divers talent wordt de komende jaren een van de voornaamste prioriteiten. Met de sectorale opleidingscentra ACTA, PlastIQ en ViTalent zullen we daarom nauw blijven samenwerken met het onderwijsveld en de sociale partners.”

Luc Delagaye, voorzitter Essenscia Vlaanderen, is enthousiast. “Met Ann Wurman versterken we onze federatie met een ervaren communicator en netwerker. Iemand met een brede expertise die de sector door en door kent en vooral voeling heeft met de vele economische en ecologische uitdagingen waarop chemie- en farmabedrijven een antwoord moeten bieden. Ze is vertrouwd met de werking van federaties, ook op Europees en interprofessioneel vlak, en heeft een klare kijk op de strategische prioriteiten voor de sector, met een duidelijke klemtoon op duurzaamheid in al zijn aspecten. Bovendien brengt ze heel wat industriële feeling en bedrijfsinzichten binnen in onze organisatie. Ik kijk alvast uit naar een intense en boeiende samenwerking.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.