Nieuws Antwerpen Antwerpse arbeidsmarkt kruipt uit coronadal

Antwerpse arbeidsmarkt kruipt uit coronadal

Antwerpse arbeidsmarkt kruipt uit coronadal

ANTWERPEN – In juni 2020 ontving VDAB voor de provincie Antwerpen 5.650 vacatures in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten. Dat is nagenoeg evenveel als in juni 2019 (5.938). Met dat cijfer vertegenwoordigd de provincie Antwerpen 26% van de vacatures die de VDAB in juni in Vlaanderen ontvangen heeft.

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: “De Antwerpse arbeidsmarkt kreunt, maar houdt stand. Het aantal werkzoekenden in onze provincie stijgt met 10,2% ten opzichte van juni 2019, maar volgt opnieuw de trendlijn. Ook het aantal werkaanbiedingen daalt ten opzichte van een jaar geleden, maar ten opzichte van april en mei is er een positieve trend.”

Sinds april is de arbeidsvraag zich duidelijk aan het herstellen. In juni 2020 zit het aantal ontvangen vacatures nagenoeg op het niveau van juni 2019. De VDAB ontving 4,9% minder vacatures dan in juni 2019. “De meeste vacatures in onze provincie ontvingen we voor de volgende beroepsgroepen: Schoonmaak- en onderhoudspersoneel, Verkopers, Bouwvakkers en -technici, Gespecialiseerde administratief medewerkers en Horecapersoneel. De vraag naar horecapersoneel pikt deze maand voor het eerst weer op.”

Aantal werkzoekenden

Eind juni telde de provincie Antwerpen 68.690 Niet-Werkende Werkzoekenden (NWWZ) of 10,2% meer dan een jaar eerder. De stijging ligt daarmee net onder het Vlaamse gemiddelde van +11,8%. De voorbije maanden merkt de VDAB wel een daling in het aantal Niet-Werkende Werkzoekenden op. Ten opzichte van eind april, het voorlopige hoogtepunt in de stijging van de werkloosheid, is het aantal werkzoekenden in de provincie Antwerpen afgenomen met 2.085 NWWZ. Door de coronacrisis verwacht VDAB wel een hogere instroom van schoolverlaters in de werkloosheid ten opzichte van de vorige jaren.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.