Nieuws Antwerpen Antwerpse Azull ziet nog steeds veel Belgen richting Spanje trekken

Antwerpse Azull ziet nog steeds veel Belgen richting Spanje trekken

Antwerpse Azull ziet nog steeds veel Belgen richting Spanje trekken

ANTWERPEN – Het leven is in Spanje ruim 20 procent goedkoper dan in België, en vooral dat blijft ervoor zorgen dat Belgen massaal naar de Spaanse Costa’s trekken. Dat zegt Marleen De Vijt van het Antwerpse Azull, de Belgische marktleider in Spaans vastgoed.

De laatste jaren trokken onze landgenoten massaal naar Spanje. Daar zat de lage rente op leningen zeker voor iets tussen, net zoals het feit dat er heel wat koopjes te doen vielen op de Spaanse huizenmarkt. Die grote piek lijkt nu echter voorbij. Dat stelt Belgisch marktleider in Spaans vastgoed, Azull, vast bij het inkijken van de nieuwe statistieken van de Spaanse registratiekantoren.

In het tweede kwartaal van dit jaar kochten 950 Belgen een huis in Spanje. Dat is vijf procent meer dan in het eerste kwartaal, maar als deze trend zich doorzet, gaat het voorlopig op jaarbasis toch om twaalf procent minder kopers dan in 2018. Al blijft het cijfer nog altijd gigantisch. In de eerste jaarhelft van 2019 kochten alles samen 1.607 Belgen een Spaans huis of appartement, terwijl het in heel 2009 nog slechts om 620 transacties ging.

“Een paar jaar geleden waren heel veel Belgen aangenaam verrast wat ze voor hun geld konden krijgen, maar intussen zijn de prijzen van Spaans vastgoed weer gestegen. Hoewel we nu weer zien dat op sommige locaties, voor nieuwbouw, de prijzen dit jaar weer zakken. Er is teveel gebouwd, en Belgen zijn meer geïnteresseerd in nieuwbouw dan andere nationaliteiten”, zegt Marleen De Vijt, ceo Azull.

Twintig procent goedkoper

Dat Belgen nog altijd graag naar Spanje trekken, heeft te maken met de zon, maar ook omdat het leven er een pak goedkoper is. Een analyse van Azull, op basis van cijfers van Eurostat, maakt alvast duidelijk dat de levensmiddelen er al snel twintig procent goedkoper zijn dan in België.

Het zijn trouwens niet enkel gepensioneerden die richting Zuiden trekken. Cijfers tonen aan dat Belgen niet langer wachten op hun pensioen om hun centen in Spaans vastgoed te steken. Meer dan de helft van de Belgen die in Spanje kopen, zijn vandaag tussen 50 en 65 jaar.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.