Nieuws Antwerpen Antwerpse Bagaar gaat samenwerken met Option

Antwerpse Bagaar gaat samenwerken met Option

Antwerpse Bagaar gaat samenwerken met Option

ANTWERPEN – Het Internet of Things agency Bagaar en het technologiebedrijf Option slaan de handen in elkaar. Dat hebben beiden aangekondigd op de IoT Convention in Mechelen. Bagaar zal de communicatietechnologie van Option inzetten om technische installaties van bedrijven te koppelen met het industriële internet.

Ludo Wijckmans, ceo Bagaar.

Het Antwerpse Bagaar wil samen met Option uit Leuven de grootste uitdaging om fabrieken en industriebedrijven smart te maken aanpakken, namelijk de omvang van zulke digitaliseringsprojecten.

“Samen met Option gaan we onze eigen communicatiemodule verder ontwikkelen en onze gecombineerde, modulaire technologie inzetten bij nieuwe IoT-projecten”, zegt Ludo Wijckmans, ceo van Bagaar. “Option en Bagaar willen elk industrieel toestel, analoog of digitaal, betaalbaar koppelen met het internet, om nieuwe processen zoals predictive maintenance te ontwikkelen.”

IoT agency Bagaar, dat 30 medewerkers telt en sinds 2017 deel uitmaakt van de Xylos Groep, ontwerpt prototypes van slimme toestellen zoals slimme fietsen of energiemeters, maar ook slimme sensoren. Bagaar levert ook technische diensten om bedrijven te koppelen met het internet of things. Ze tekenen het IoT-plan uit en zorgen ook voor de installatie van sensoren en communicatiemodules.

Bagaar haalt tientallen jaren ervaring op

Option heeft van zijn kant ruim dertig jaar ervaring met de ontwikkeling van connectiviteitstechnologieën. Met zijn CloudGate IoT Gateway beschikt het over een modulaire communicatiemodule voor het Internet of Things.

“Bagaar heeft de zakelijke en technische expertise om automatiseringsprojecten in de industrie te begeleiden”, zegt Alain van Den Broeck, CEO van Option.  “Ze zijn in staat om onze communicatiemodules op grote schaal te installeren en complexe IoT-projecten tot een goed einde te brengen. Samen met Bagaars moederbedrijf Xylos helpen we klanten voortaan van begin tot eind bij hun IoT- en Industry 4.0-projecten.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.