Nieuws Antwerpen Antwerpse bedrijven bekroond

Antwerpse bedrijven bekroond

Links vooraan Ellen Van Turnhout van Agora Group, rechts vooraan Mieke Frijters van ATF, Links achteraan Minze Health, rechts achteraan Filip Van den Eede van ShowTex

Antwerpse bedrijven bekroond

Links vooraan Ellen Van Turnhout van Agora Group, rechts vooraan Mieke Frijters van ATF, Links achteraan Minze Health, rechts achteraan Filip Van den Eede van ShowTex

Links vooraan Ellen Van Turnhout van Agora Group, rechts vooraan Mieke Frijters van ATF, Links achteraan Minze Health, rechts achteraan Filip Van den Eede van ShowTex

Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft naar jaarlijkse traditie, voor de negende keer op rij, vier awards uitgereikt aan uitzonderlijke groeibedrijven in het arrondissement Antwerpen.
“Dat doen we vanuit de overtuiging dat hardwerkende, innovatieve ondernemers ook een podium verdienen. We willen hun puike prestaties in de verf zetten én de voorbeeldfunctie die die groeibedrijven hebben naar voren schuiven”, zegt Stéphane Verbeeck, voorzitter van Voka-KvK Antwerpen-Waasland.

Voortaan mag ShowTex zich de ‘Excellente Onderneming 2016’ noemen. De award voor ‘Meest Beloftevolle Starter 2016’ gaat naar Minze Health.
Agora Group is gelauwerd met de ‘Lifetime Achievement Award’ en Mieke Frijters van wegenbouwer ATF is vanaf nu de Antwerpse ‘PLATO-ambassadeur 2016’.

ShowTex uit Zwijndrecht haalt het als Excellente Onderneming van Cheops Technology uit Edegem en Multiplicom uit Niel. ShowTex ontwikkelt innovatieve vlamwerende gordijnstoffen, podiumdoeken en bijhorende ophangsystemen voor theaters en evenementen. Het bedrijft heeft als missie de creatieve visie van de evenement- en entertainment professionals waarmaken en investeert permanent in onderzoek en ontwikkeling. Innovatie en kwaliteit vormen daarbij de kern. ShowTex streeft naar duurzame totaaloplossingen en hanteert het principe van afvalvermindering, hergebruik en recyclage.

Ook dit jaar kon het publiek online stemmen voor de categorie ‘Meest Beloftevolle Starter 2016’. Bedrijven met maximaal twee boekjaren achter de rug komen hiervoor in aanmerking. Na een spannende strijd gaat Minze Health met de overwinning lopen. Zaakvoerders Jiri Vermeulen, Gilles Tas en Josef Sageder willen met hun uroflow-toestel, dat volgend jaar op de markt komt, patiënten met urinewegenproblemen het comfort aanbieden om thuis een urinestaal te analyseren. “HomeFlow laat urologen toe om mannen, vrouwen en kinderen met plasproblemen en blaasfunctiestoornissen thuis te diagnosticeren en op te volgen. De oplossing bestaat uit een draadloze uroflowmeter, een mobiele app met daarin onder meer een elektronisch plasdagboek en een online platform, wat zorgt voor meer en betrouwbare data over het plasgedrag van de patient”, zeggen de zaakvoerders.

Beloftevolle Starter genomineerden Chestnote en Hoplr vallen niet in de prijzen. Chestnote, ontwikkeld door Peter Wellens en Tom Le Clef, is een app waarmee de gebruiker zelf kan bepalen waar en wanneer zijn bericht, foto of video geopend wordt door de ontvanger. Jelle Jacobs en Kin-Chi Chow van Hopir willen met hun buurtnetwerk voor steden en gemeenten de muren slopen tussen buren en hen online met elkaar in contact brengen.

De ‘Lifetime Achievement Award’ is voor Agora Group, het groothandelscentrum voor professionele floristen en tuincentra dat zes cash-and-carryfilialen in België en 19 in Frankrijk telt. Marc en Gerd Van Turnhout-Nagels richtten het bedrijf op in 1981, ondertussen zet de tweede generatie, Ellen Van Turnhout, de groep voort met evenveel passie en enthousiasme.

Tenslotte mag Mieke Frijters van wegenbouwer ATF in Zandvliet zich een jaar lang ‘PLATO-ambassadeur 2016’  noemen. In november brengen we meer nieuws over de PLATO peterschapsprojecten die gebaseerd zijn op drie pijlers:  informatieoverdracht, ervaringsuitwisseling en netwerking.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.