Nieuws Antwerpen Antwerpse bedrijven hebben 4 keer prijs op Henry van de Velde Awards

Antwerpse bedrijven hebben 4 keer prijs op Henry van de Velde Awards

Antwerpse bedrijven hebben 4 keer prijs op Henry van de Velde Awards

ANTWERPEN/KRUIBEKE/SINT-NIKLAAS – In BOZAR in Brussel heeft Flanders DC 12 Henry van de Velde Gold Awards uitgereikt. Daarvan gaan er dit jaar 4 naar een bedrijf uit de Antwerpse regio. Zo mochten Niko, Verhaert Masters in Innovation, Studio Dott en Standaert Design een prijs in ontvangst nemen.

De Henry van de Velde Awards honoreren al meer dan een kwarteeuw Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design een positieve impact hebben op de samenleving en de economie.

Verhaert Masters in Innovation krijgt de Business Innovation Gold Award. In opdracht van Barco ontwikkelde het bedrijf uit Kruibeke Demetra, een digitale dermatoscoop voor huidonderzoek.

Studio Dott uit Antwerpen kaapt dan weer de Digital Product Gold Award weg. Die werd verzilverd met SportKompas, een oriëntatietool die kinderen van 8 tot 10 jaar helpt bij het maken van een goede sportkeuze. Opdrachtgever hier was SportaMundi vzw en SportaMundi UGent met steun van Sport Vlaanderen.

Het publiek bekroonde Standaert Design van de Antwerpse Barbara Standaert. Met The Waterbench, een regenwater collecterende zitbank die ze voor Ebema ontwierp, mocht ze de Public Gold Award in ontvangst nemen.

100 jaar innovatie

Tot slot ging de Company Gold Award naar het Sint-Niklase Niko, dat in 2019 zijn 100ste verjaardag vierde. De award bekroont bedrijven die designers en vormgeving strategisch inzetten. Niko overtuigde de jury met zijn vooruitstrevende en strak vorm gegeven lichtschakelaars en interfaces.

“Wij willen met onze slimme oplossingen leef- en werkomgevingen zo comfortabel, veilig en energiezuinig mogelijk maken. Innovatie heeft daarin een hoofdrol gespeeld en zal dat blijven doen. Dat we nu de Henry van de Velde Gold Company Award winnen is voor ons als bedrijf een prachtige erkenning voor het belang dat wij hechten aan design”, zegt Jo De Backer, executive director Niko Group.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.