Nieuws Antwerpen Antwerpse bedrijven werken mee aan spoorweg voor Robotland

Antwerpse bedrijven werken mee aan spoorweg voor Robotland

Antwerpse bedrijven werken mee aan spoorweg voor Robotland

ESSEN/HEMIKSEM/WUUSTWEZEL/STABROEK – Robotland moet een belevingspark rond techniek worden, dat de afstand tussen de arbeidsmarkt en het onderwijs wil overbruggen. Een oude treinwagon wordt op die plek in Essen binnenkort hergebruikt als didactisch lokaal. Dankzij de Antwerpse bedrijven Siebens Spoorbouw uit Hemiksem, Kranen De Bie uit Wuustwezel en Aertssen uit Stabroek werd die overgebracht naar zijn nieuwe plek.

Siebens zorgde in het verlengde van de gerestaureerde douaneloods in Essen voor de aanleg van een treinspoor. Het spoor maakt deel uit van een buitenomgeving waarin vanaf september volop gespeeld zal kunnen worden.

De kranen van Aertssen hebben de wagon naar de sporen gehesen. Voor deze niet alledaagse opdracht gebruikte Aertssen een mobiele hijskraan die ter plaatse in elkaar moest gestoken worden. De kraan zelf weegt 72 ton en daarop worden dan 92 ton aan ballastgewichten gelegd, dat geeft een totaal gewicht van de kraan van 164 ton. Om tot op de werf in Essen te geraken, moest de kraan een hele omweg via Nederland volgen.

“Robotland zet in op de samenwerking met lokale bedrijven om innovaties en techniek tot bij het brede publiek en schoolgaande jongeren te krijgen”, zegt Sofi Van Ussel, ceo Robotland. “Op die manier wil Robotland de drempel voor een studiekeuze binnen een STE(A)Mrichting verlagen. In de komende weken verwachten we nog meer bijzondere projecten te kunnen delen.”

Robotland zal op 1 september de eerste leerlingen ontvangen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.